Luat la mișto de toată lumea, Joyskim Dawa a ajuns unul dintre cei mai căutați fotbaliști din Liga 1

Olteanu Ștefan / 21.06.2022, 10:14
Luat la mișto de toată lumea, Joyskim Dawa a ajuns unul dintre cei mai căutați fotbaliști din Liga 1

Basarab Panduru (51 de ani), fost internațional român și actual analist TV, a încercat să explice cum de Joyskim Dawa (26) a ajuns unul dintre cei mai căutați fotbaliști din Liga 1. Panduru nu a fost dat pe spate de calitățile lui Dawa, dar în același timp recunoaște că se poate înșela în ceea ce îl privește pe internaționalul camerunez și spune că transferul acestuia era de „încercat”.

„De ce să nu încerci treaba asta? Toată lumea l-a vrut!”. Joyskim Dawa a ajuns unul dintre cei mai căutați fotbaliști din Liga 1

Transferat de FC Botoșani în august 2021 de la Valmiera, din Lituania, Joyskim Dawa a ajuns unul dintre cei mai căutați fotbaliști din Liga 1 și în actuala fereastră de mercato s-au luptat pentru semnătura sa granzii FCSB, Universitatea Craiova și CFR Cluj.

Și se pare că se luptă în continuare, deoarece potrivit ultimelor informații aflate de PlaySport.ro, transferul lui Joyskim Dawa la FCSB a intrat în impas. Mutarea era dată ca și făcută sâmbătă, 18 iunie, însă între timp jucătorul ar fi refuzat să semneze cu FCSB și se gândește să ia în considerare o ofertă venită de la Craiova.

Revenind la prestațiile lui Dawa, Basarab Panduru a declarat recent că nu este impresionat de calătițile internaționalului camerunez și i-a dat dreptate lui Mihai Stoica, după ce managerul FCSB s-a opus aducerii lui Dawa.

Totuși, fostul internațional recunoaște că se poate înșela în privința fotbalistului de la FC Botoșani și spune că transferul era „de încercat”. Mai ales în contextul în care Valeriu Iftime a declarat: „Dacă Dawa nu reușește, îl iau înapoi cu același preț”.

Dawa e de încercat la FCSB, cum era de încercat peste tot. Mai ales că dai bani şi poţi să iei banii de la Botoşani. De ce să nu încerci treaba asta? Toată lumea l-a vrut, CFR, Craiova. FCSB l-a luat ca să nu-l ia ceilalţi. E binevenit, de ce să nu-l încerci? Eu cred că MM a avut dreptate când a spus ce a spus. O să joace, că nu are cine să joace”, a transmis Basarab Panduru, potrivit Orange Sport.

Joyskim Dawa, comparat cu cel mai valoros străin trecut pe la FC Botoșani. „Rădeam de el și uite unde a ajuns! Nu văzusem niciunul așa slab”

În continuare, fostul internațional a făcut o paralelă între Joyskim Dawa și Michael Ngadeu (31 de ani), trecut pe la FC Botoșani în intervalul 2014 – 2016. Ngadeu este tot un internațional camerunez, care a impresionat în Liga 1 și la capătul sezonului 2015 – 2016 a fost cedat la Slavia Praga, în Cehia, în schimbul a 1.4 milioane de euro.

Ulterior, Ngadeu a continuat să crească și în 2019 a fost cumpărat de KAA Gent cu 4.5 milioane de euro. Nici în Belgia nu a dezamăgit fundașul central cu 48 de prezențe în prima reprezentativă a Camerunului, iar în această vară se vehiculează că ar putea fi implicat într-un transfer spectaculos la Olympique Lyon.

Pe vremea când debuta în Liga 1, Michael Ngadeu îl făcea pe Basarab Banduru să râdă cu evoluțiile sale. Astfel, cu ocazia zvonurilor din jurul lui Dawa, Panduru a recunoscut că s-a înșelat în totalitate în cazul lui Ngadeu:

Edjouma e de FCSB? Dawa e sau nu e? E acelaşi lucru. În primele meciuri ne întrebam ce caută Ngadeu… Ţin minte că şi de Ngadeu râdeam de el şi uite unde a ajuns. Adică nu văzusem aşa jucător slab niciodată.

Pe Dawa nu l-ai luat pentru goluri. Nu contează asta, l-ai luat să se apere bine”, a mai adăugat Panduru, potrivit sursei menționate.