Lucescu vrea să joace în România meciurile europene. A fost depusă cerere oficială la UEFA

Iosif Pintilie 06.06.2023, 13:16
Lucescu vrea să joace în România meciurile europene. A fost depusă cerere oficială la UEFA

Dynamo Kiev vrea să joace în România. Ucrainienii sunt calificați în Conference League și vor să joace meciurile europene pe un stadion din Bucureșți.

Dynamo Kiev vrea să joace în România

Mircea Lucescu, ajuns la 78 de ani, a solicitat ca echipa sa să joace pe stadionul Giulești din capitala României meciurile europene. Acesta a vrut să facă asta și în anii următori.

Dynamo Kiev s-a pregătit chiar o perioadă la Snagov, anul trecut, în aprilie, după ce țara a fost atacată de Rusia. FCSB a încercat să profite atunci de situație și să împrumute câțiva jucători, pentru a se lupta la titlu.

Echipa a ales în cele din urmă să joace meciurile europene în Polonia, la Lodz, jucând trei meciuri din preliminariile UEFA Champions League:  0-0 cu Fenerbahce (turul 2), 1-0 cu Sturm Graz (turul 3) și 0-2 cu Benfica (play-off).

Acum, Dynamo Kiev va intra în turul trei al Conference League, iar alb-albaștri ar fi făcut o cerere la UEFA pentru a putea juca în Giulești. Dacă varianta este respinsă de UEFA, formația va căuta un stadion din Polonia.

Mircea Lucescu nu vrea să se retragă

Il Luce, ajuns la 77 de ani, este în concediu medical după ce a fost operat de coxartroză. Oleksandr Shovkovskyi este interimar, până la revenirea lui. Lucescu refuză însă să se retragă, în ciuda vârstei.

Acesta a primit o ofertă de la Fenerbache, dar a refuzat să plece din Ucraina. Mai are contract cu Dinamo Kiev până în 2024.

Urmăriți Playsport.ro și pe