Lui Emeric Ienei i-a fost adusă acasă Cupa Campionilor Europeni. ”Din păcate, n-am văzut stadionul”

Gabriel-Alexandru Ioniță 15.07.2021, 20:28
Lui Emeric Ienei i-a fost adusă acasă Cupa Campionilor Europeni. ”Din păcate, n-am văzut stadionul”

Lui Emeric Ienei i-a fost adusă acasă Cupa Campionilor Europeni. Pe 7 iulie, Steaua a inaugurat noua arenă din Ghencea cu meciul amical cu sârbii de la OFK Belgrad. Jucătorii antrenați de Daniel Oprița au câștigat cu scorul de 6-0. La acest meci au mai fost bifate două evenimente care vor rămâne în istoria fotbalului stelist. Numărul 7 purtat de legendarul Marius Lăcătuș a fost retras definitiv în semn de recunoaștere pentru performanțele reușite de cel poreclit „Fiara” la echipa din Ghencea.

Lui Emeric Ienei i-a fost adusă acasă Cupa Campionilor Europeni. ”Din păcate, n-am văzut stadionul”

De asemenea, pe gazonul noului stadion, în fața Peluzei Sud, jucătorii care au scris istorie în 1986 la Sevilla au fost premiați. Ei au primit câte o medalie și au ridicat din nou copia prestigiosului trofeu. La acest eveniment nu a putut participa însă și Emeric Ienei, antrenorul care a făcut posibilă cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc.

Domiciliat în județul Bihor și ajuns la 84 de ani, Ienei nu a putut ajunge la București pentru această sărbătoare. Fanii steliști nu aveau însă cum să uite de el și i-au făcut o surpriză. Au mers acasă la el cu copia trofeului UEFA Champions League care a rămas în vistieria clubului din Ghencea. Emeric Ienei a rememorat cu plăcere momentele de acum 35 de ani și a explicat care au fost atuurile Stelei la acea finală cu Barcelona.

Steaua în perioada aceea a fost o echipă extraordinară. Trebuie să ţinem cont şi de Barcelona, dar eu spun că eram poate mai buni decât ei. Sigur că am spus, pe timpul acela, nu numai prezenţa pe teren contează, ci contează efortul cel mai mare pe care voi l-aţi făcut pe teren.

A fost cel mai mare rezultat al unei echipe româneşti. Înaintea meciului cu Barcelona am avut o plimbare în parc în ziua aceea au venit un mare număr de susţinători, ei aveau aceeşi culoare ca şi noi şi îmi spuneau ‘Nea Imi, ăştia sunt ai noştri’. Zic, ‘Mă lăsaţi-i mă în pace că ăştia nu sunt ai noştri’.

A fost extroardinar, încă nici nu am coborât din avion şi deja ne susţineau. Sigur, câştigasem! Din păcate nu am văzut stadionul. Nu numai Marius Lăcătuş, ci absolut toţi jucătorii au reprezentat un toc extraordinar. Eu vă spun sincer că Tudorel Stoica a fost unul dintre cei mai buni jucători din România.

Eu care am şi jucat mijlocaş ca şi Tudorel mi-a părut foarte rău că el nu a putut să joace. A suferit foarte mult. Foarte mult a suferit, un jucător de mare mare valoare”, a spus Ienei pentru Steaua TV.

Urmăriți Playsport.ro și pe