Lui Neymar i se pregătește din nou plecarea de la PSG. Unde ar putea ajunge brazilianul

Gabriel-Alexandru Ioniță 14.02.2023, 14:40
Lui Neymar i se pregătește din nou plecarea de la PSG. Unde ar putea ajunge brazilianul

În vara anului trecut au existat zvonuri conform cărora conducerea lui PSG ar fi încercat să „scape” de Neymar. Acest lucru nu s-a întâmplat în cele din urmă, iar brazilianul de 31 de ani a rămas pe Parc des Princes. Totuși, se pare că oficialii clubului din capitala Franței sunt în continuare nemulțumiți de randamentul dat de el, comparativ cu salariul uriaș pe care îl încasează.

Șeicii de la PSG ar fi decis să încerce din nou să „scape” de Neymar

Astfel, a revenit în actualitate teza conform căreia patronatul qatarez le-ar fi solicitat oamenilor care se ocupă cu management-ul la PSG să găsească soluții pentru a-l ceda pe Neymar la finalul acestui sezon, au informat jurnaliștii spanioli de la AS. Ei au fost completați de britanicii de la Sport Bible, care au înaintat chiar și câteva posibile destinații pentru fotbalistul brazilian.

Ei susțin că variantele Barcelona și Chelsea ar părea cele mai plauzibile în acest moment. De asemenea, jurnaliștii britanici mai aduc în discuție și echipe precum Manchester United, Manchester City, Newcastle United sau chiar Real Madrid.

Se știe deja că Barcelona este echipa la care Neymar și-a făcut practic un nume în fotbalul european. Alături de gruparea de pe Camp Nou, brazilianul a cucerit trofeul UEFA Champions League în 2015, dar și două titluri în La Liga, în 2015 și 2016.

În vara anului 2017, sud-americanul a fost transferat de PSG, după ce clubul din capitala Franței i-a achitat clauza de reziliere în valoare de 222 de milioane de euro. În continuae, Neymar este cel mai scump fotbalist din toate timpurile.

Misiune complicată pentru conducerea clubului de pe Parc des Princes

Îndepărtarea lui Neymar de pe Parc des Princes pare o misiune destul de dificilă pentru cei de la PSG. Asta pentru că brazilianul mai are contract cu campioana Franței până în iunie 2025. În plus, are un salariu uriaș la Paris. Acest lucru înseamnă că nu va accepta să plece decât în condiții financiare similare. Și sunt puține cluburi în lume care îi pot satisface aceste pretenții.

Probabil că acesta este și motivul pentru care clubul deținut de statul Qatar nu a reușit să îl cedeze pe brazilian în vara anului trecut, când a existat o adevărată „telenovelă” în jurul acestui subiect. Rămâne de văzut dacă oficialii clubului vor avea mai mult succes la finalul acestui sezon.

Până atunci, Neymar va fi, cel mai probabil, titularizat de antrenorul Christophe Galtier în meciul tur cu Bayern Munchen, din optimile de finală ale UEFA Champions League. Partida este programată să se dispute marți, pe Parc des Princes, cu începere de la ora 22:00.

Sursă foto: Instagram / PSG

Urmăriți Playsport.ro și pe