Luis Suarez, aproape să se retragă din fotbal. Motivul din spatele deciziei

Iosif Pintilie 21.06.2023, 11:31
Luis Suarez, aproape să se retragă din fotbal. Motivul din spatele deciziei

Luis Suarez ar putea renunța la cariera se jucător. Atacantul sud-american se gândește serios să renunțe la fotbal.

Luis Suarez se gândește la retragere

În prezent legitimat la Gremio, echipă din Brazilia, fostul atacant de la FC Barcelona sau Liverpool are probleme medicale serioase.

Acesta are probleme la genunchiul drept și vrea să renunțe la fotbal în viitorul apropiat.

Povestea atacantului începea în 2005, când era lansat în fotbal de Nacional Montevideo. În 2006 venea în Europa, la Groningen, iar după un singur sezon era cumpărat de Ajax.

După 111 goluri marcate în 159 de meciuri pentru „lăncieri”, Suarez pleca la Liverpool în ianuarie 2011.

„Cormoranii” plăteau 26.5 milioane de euro în schimbul lui Suarez, care marca de 82 de ori în 133 de meciuri jucate. În 2014, bifa transferul carierei.

Era cumpărat de FC Barcelona, unde a devenit titular într-o linie de atac senzațională, formată din el, Lionel Messi și Neymar.

283 de meciuri și 195 de goluri a strâns Suarez alături de echipa cu care câștiga UEFA Champions League în 2015.

A plecat însă surprinzător de la Barcelona, când încă era un nume important la echipă. În 2020 era vândut pe nouă milioane de euro la Atletico Madrid. Sub comanda lui Diego Simeone, el a înscris 34 de goluri în 83 de meciuri. A câștigat La Liga cu Atletico în primul sezon la Madrid.

După doi ani, revenea la echipa unde a debutat, Nacional Montevideo, dar stătea doar jumătate de sezon, plecând ulterior la Gremio.

Vara aceasta, el era pe lista de transferuri a celor de la Inter Miami, care vor să se întărească serios după ce au reușit să îl transfere pe Lionel Messi.

Urmăriți Playsport.ro și pe