Luka Doncic, noua stea din NBA! Performanță unică reușită de jucătorul de baschet

Dragos Stefanescu 28.12.2022, 18:06
Luka Doncic, noua stea din NBA! Performanță unică reușită de jucătorul de baschet

Marți noapte, în NBA, Dallas Mavericks și New York Knicks s-au înfruntat într-un meci antologic. Luka Doncic a jucat magistral și și-a condus echipa spre victorie. Slovenul a bifat un record uluitor în această partidă, intrând astfel în istoria baschetului nord-american.

Luka Doncic, one man show! Slovenul a bifat o performanță uluitoare

Dallas Mavericks și New York Knicks s-au înfruntat marți noapte în „American Airlines Center” din Dallas. Partida a fost câștigată de texani după prelungiri, cu scorul de 126-121. Echipa din Dallas a fost condusă magistral din teren de liderul său incontestabil, Luka Doncic. În urma acestui succes, Dallas Mavericks a urcat pe locul 6 în Conferința de Vest.

Slovenul de 23 de ani a reușit în meciul cu New York Knicks o performanță istorică. Doncic a marcat nu mai puțin de 60 de puncte și a reușit 21 de recuperări și 10 pase decisive. Cu aceste cifre, slovenul i-a depășit pe legendarii Wilt Chamberlain și Elgin Baylor. Astfel, Doncic a devenit primul jucător din istoria NBA care reușește asemenea cifre într-un singur meci. Singurul baschetbalist care mai reușise un triple double și 60 de puncte într-un meci este James Harden.

Luka Doncic este al şaptelea jucător din NBA care reuşeşte un triple double cu cel puţin 50 de puncte marcate într-un meci. Slovenul este însă cel mai tânăr baschetbalist care reuşeşte această performanţă.

La finalul meciului, vădit obosit, Luka a avut totuși puterea să glumească spunând că abia așteaptă să bea o bere după acest joc extrem de solicitant.

Luka Doncic, noul star al lui Dallas Mavericks. Slovenul ar putea aduce al doilea titlu pentru texani

Luka Doncic a fost adus la Dallas Mavericks în 2018. Inițial slovenul fusese recrutat de Atlanta Hawks. Ulterior Atlanta l-a trimis imediat la Dallas Mavericks cu ocazia draftului NBA, în cadrul unui schimb cu Trae Young şi cu un alt jucător.

În sezonul 2017-2018, Doncic a devenit cel mai tânăr MVP (cel mai bun jucător) al Euroligii masculine. În perioada aceea slovenul evolua pentru echipa de baschet Real Madrid. În 2019 slovenul a fost ales cel mai bun debutant (rookie) din NBA la primul său sezon în America de Nord.

Urmăriți Playsport.ro și pe