Fanii lui Dinamo nu vor putea fi prezenți pe stadion, dar au făcut în așa fel încât să-i urmărească împreună pe favoriți, într-un cadru organizat. Ionuț Lupescu le-a sărit în ajutor.
Meciul cu Petrolul este programat luni, 1 aprilie, la 20:30, în cea de-a doua etapă a playout-ului. Fără spectatori, precum următoarele trei de pe propriul teren, în urma incidentelor de la duelul cu UTA.
Potrivit fanatik.ro, meciul va putea fi urmărit pe un ecran uriaș, în Sala Polivalentă Dinamo. Aceasta găzduiește de obicei duelurile de „acasă” ale echipei de handbal masculin.
Suporterii și-au dorit să creeze o atmosferă superbă, au făcut toate demersurile către Clubul Sportiv Dinamo și au primit o veste bună. Inițiativa a fost apreciată de Ionuț Popa și Ionuț Lupescu.
Primul este președintele executiv, în vreme ce „Kaiserul” ocupă un post onorific – deținut în trecut de regretatul Ivan Patzaichin – și are drept principal obiectiv dezvoltarea academiei de fotbal.
Vestea a fost întâmpinată cu entuziasm de Giani Kiriță: „Foarte frumos din partea lor, Rapid a procedat la fel la meciul cu Dinamo. Foarte frumos că se adună. Apropo de stadion, ați văzut și voi ultima știre. Se va da drumul la lucrări și sper ca în trei ani să avem un stadion, ar fi cea mai mare realizare pentru suporterii noștri”.
Pentru a evita ca meciul cu Petrolul și celelalte trei considerate pe teren propriu să se dispute cu tribunele goale, conducerea lui Dinamo a făcut o solicitare către FRF: să permită accesul copiilor sub 14 ani.
„Ideea a început azi de dimineață. Avem aproximativ 200 de copii în Academie. Sperăm ca Federația să fie de acord, iar Tribuna 1 să fie plină cu ei. Dacă Federația va fi de acord, ne vom organiza, chiar dacă responsabilitatea este mare.
Mi-aș dori ca decizia să respecte ceea ce vrea și Federația, adică mai mulți suporteri în tribună la meciuri. În acest spirit să se ia decizia, pentru fanii care s-au reîntors din nou la fotbal”, a declarat Andrei Nicolescu la Digi Sport, adăugând că în viitorul apropiat vor fi luate măsuri suplimentare, astfel încât să nu mai existe evenimente neplăcute:
„Ne gândim să lucrăm cu o firmă specializată, ca la aeroport, pentru a depista materialele pirotehnice. Este o aparatură specială, destul de costisitoare. Când se va depista, persoana respectivă, care are materiale pirotehnice, va fi înmânată Jandarmeriei”.