Lupescu: „Nu există investitori în România, sunt toți cămătari. Negoiță a fost primul care a băgat bani la Dinamo”. Ce i-a spus fostului patron. Exclusiv

Iosif Pintilie 04.05.2023, 20:49
Lupescu: „Nu există investitori în România, sunt toți cămătari. Negoiță a fost primul care a băgat bani la Dinamo”. Ce i-a spus fostului patron. Exclusiv

Dinamo luptă să supraviețuiască, după dezastrul provocat de prostul management din ultimii ani. ”Câinii” spersă să revină în prima divizie, dar în acest moment formația este pe loc de baraj.

Ionuț Lupescu, despre acționarii de la Dinamo

Ionuț Lupescu a vorbit despre noul acționariat de la Dinamo, spunând că nu îi cunoaște pe cei ce au ajuns la conducerea echipei.

”Nu îi cunosc pe noii acționari, nu știu cât de bine intenționați sunt pentru că, cel puțin până acum pare că fac speculă, din ce văd că declară. Probabil au dreptate, poate eu nu sunt pregătit încă să conduc un club precum Dinamo, cu toate că am jucat pentru acest club când Dinamo reprezenta Miliția, cum era pe vremuri.

Probabil că acum sunt oameni care par să fie activiști din vremea aceea, care să conducă clubul, sper să o facă bine. Până acum nu am văzut multe schimbări, deși toți sperăm la modificări în bine. Partea tehnică face treabă cât de bine poate, un antrenor care are și el nevoie de experiență, se vede că acumulează de la etapă la etapă. Cel mai important este că băieții dau totul pe teren, fanii sunt alături de ei, toți îi încurajăm, doar că întrebarea este ce pot ei, asta mă îngrijorează”, a spus Lupescu, la Dinamo 7/9.

”Dinamo nu are nici măcar autocar”

În continuare, Lupescu spune că un exemplu bun de conducător este Arsene Wenger, care nu a acceptat să plece de la echipă până nu s-a asigurat că lăsa ceva în urma lui.

Lupescu spune că el a discutat cu Negoiță când a preluat banii și l-ar fi îndemnat să își investească banii în academie, iar această investiție s-a dovedit a fi una bună, deoarece într-o perioadă academia ”câinilor” producea fotbaliști pentru multe cluburi.. Fostul oficial FIFA spune că după 20 de ani cu Badea și Negoiță la conducere, Dinamo nu are nici măcar un autocar.

Fostul candidat la președinția FRF spune că Ionuț Negoiță este singurul om care a băgat bani la Dinamo, în ultimii ani.

”Pentru mine exemplul cel mai bun este Arsene Wenger, care a declarat că nu va pleca de la Arsenal până nu va realiza trei lucruri: stadion nou, să fac o academie și să las cash în bancă. După 20 de ani cu domnul Badea, iar apoi Ionuț Negoiță, Dinamo nu are nimic din astea, nici măcar autocarul. De aceea am spus mereu că în România nu sunt investitori, sunt cămătari.

Ionuț este singurul care a băgat bani, dar nu a avut toate actele din urmă și când le-a văzut, probabil a dat înapoi. Spaniolii au fost niște escroci, am zis-o de atunci. Am întrebat oameni din Spania despre ei, nu auzise nimeni. Din păcate au nenorocit clubul.

Când Ionuț Negoiță a preluat clubul, m-am întâlnit cu el la o cafea și m-a întrebat ce să facă. L-am întrebat dacă are bani de investit, a zis că da, așa că i-am spus să îi bage în Academie. Se uita la mine, nu îi venea să creadă. I-am demonstrat după aceea ce înseamnă Academia lui Dinamo. Nu știu dacă a fost prima, dar până la un punct a fost singura care a produs cei mai mulți jucători pentru prima echipă, pentru alte echipe din liga 1 și a doua, jucători care au adus o grămadă de bani pe care conducătorii nu i-au manageriat cum trebuie.

I-am dat exemple jucători din timpul meu, apoi trupa lui Hâldan, apoi Marius Niculae, apoi Marica, Ștefan Radu, academia a produs. Eu am crescut cu Țețe Moraru și Augustin, apoi erau Hâldan, Tararache, ceilalți care erau copii de mingii și apoi peste 10 ani au jucat cu mine în echipă. Această continuitate a asigurat-o Academia”, spune Lupescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe