Luptă în patru pentru drepturile TV din handbalul românesc. Care este suma cerută de FRH

Bădulescu Silvian / 26.07.2022, 13:53
Luptă în patru pentru drepturile TV din handbalul românesc. Care este suma cerută de FRH

Federația Română de Handbal a scos la vânzare drepturile TV pentru următoarele patru sezoane. Conducătorii handbalului au împărțit oferta în trei pachete și speră să obțină aproximativ 700.000 de euro pe stagiune.

Patru televiziuni interesate de drepturile TV pentru următoarele sezoane din handbalul românesc

FRH a publicat pe site-ul său oferta de participare pentru achiziționarea drepturilor TV. Televiziunile interesate pot ridica până vineri, de la sediul federației, caietul de sarcini. Ulterior, până la 1 august, conducerea forului de specialitate va deschide plicurile cu ofertele primite.

Pe 4 august, FRH va anunța cine va transmite la televizor și în mediul online handbalul românesc până în 2026. Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, a testat piața și este încrezător că poate obține 700.000 de euro pe sezon. Inițial, acesta ar fi dorit undeva la un milion de euro.

Digi Sport, Prima Sport, TVR și ProTV/Pro Arena sunt televiziunile care s-au arătat interesate să transmită handbalul românesc. Ultimul contract al FRH a fost de 400.000 de euro. Meciurile au fost transmise de TVR. Televiziunea Română difuza între două și patru meciuri pe etapă.

Surse din piață spun că televiziunile de sport și-ar dori să transmită meciurile echipelor de top: Rapid, CSM București și Dinamo. Aici se adaugă și partidele echipelor naționale de seniori, feminin și masculin.

Lipsa de audiență duce doar la transmiterea meciurilor importante

Televiziunile private sunt interesate, în primul rând, de numele mari din competiție. În sezonul trecut, audiențele înregistrate de partidele transmise de TVR au fost mici. De exemplu, finala campionatului dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Rapid a avut un rating de 0,3, adică 40.000 de telespectatori.

Astfel, din cauza costurilor mari de producție, televiziunile private nu pot transmite meciuri care nu fac audiență.

Dacă o televiziune ar transmite trei meciuri pe etapă, final four-ul Cupei României, cele două meciuri din Supercupă și partidele echipelor naționale, costurile ar fi de aproximativ 700.000 de euro pe sezon. Se adaugă și banii pentru drepturile tv. Astfel, se ajunge la un preț de peste un milion de euro, bani care nu pot fi recuperați din publicitate.

CS Dinamo se pregătește de noul sezon

Formația din „Ștefan cel Mare” este campioana națională. Bonus, „dulăii” au câștigat și Cupa României.

În EHF Champions League, elevii lui Xavi Pascual au fost trași în grupa A, alături de Paris Saint-Germain, SC Magdeburg, GOG, FC Porto, Telekom Vezsprem, Orlen Wisla Plock și HC PPD Zagreb.

Debutul în stagiunea 2022-2023 va fi făcut, cel mai probabil, în cadrul Supercupei României, contra rivalilor de la CSA Steaua.

Pentru a lupta, din nou, pe trei fronturi (campionat, cupă, Liga Campionilor), CS Dinamo s-a întărit serios. Astfel, în pauza competițională, alb-roșiii i-au legitimat pe Ali Zein, Lazar Kukic, Andrii Akimenko, Stanislav Kasparek, Joao Pedro da Silva și Alexandru Bucătaru.

Totuși, Raul Nantes, cel mai bun jucător al echipei în stagiunea trecută, a părăsit pe Dinamo și a semnat cu Al Ahly.