Lupte de stradă la Napoli. Interziși în Italia, fanii lui Frankfurt au făcut prăpăd pe străzi

Ioan Valentin Oprea 15.03.2023, 21:10
Lupte de stradă la Napoli. Interziși în Italia, fanii lui Frankfurt au făcut prăpăd pe străzi

Chiar dacă nu au drept de a intra pe stadionul “Diego Armando Mardona”, fanii lui Eintracht Frankfurt s-au deplasat în număr mare la Napoli. Cu câteva ore înainte de startul meciului retur dintre Napoli şi Eintracht, suporterii nemţi au creat un adevărat hoas pe străzile oraşului italian.

În drumul dinspre zona centrală spre Piazza del Gesu, fanii grupării pregătite de tehnicianul Oliver Glasner au incendiat mai multe maşini, dintre care una a Poliţiei, au spart vitrinele magazinelor şi au răsturnat tomberoanele de gunoi. Forţele de ordine au intervenit promt pentru a stopa incidentele.

Închişi în hotel

Sosiţi la Napoli încă de marţi seară, fanii germani au fost închişi în hotel. Pentru a evita lupte de stradă între susţinătorii celor două echipe, autorităţile au decis ca toţi oaspeţii hotelului, inclusiv personalul, să primească interdicţie de a părăsi complexul de cazare.

Prefectura din Napoli a emis o interdicţie pentru vânzarea de bilete către suporterii lui Eintracht. Această intedicţie vine după ce la partida din prima manşă, din Germania, au existat mai multe incidente între galerii. Nouă persoane au fost atunci reţinute de poliţie pentru scurt timp.

Sprijin de la Bergamo?

Mobilizare maximă la Napoli. Forţele de ordine se tem că un număr mare de suporteri ai grupării germane va sosi la arena “Diego Armando Maradona”. Poliţia se aşteaptă ca nemţii să primească sprijin şi din partea fanilor de la Atalanta Bergamo, cu care sunt înfrăţiţi.

Oficialii lui Eintracht au criticat decizia autorităţilor din Italia. De la o zi la alta se introduce noi restricţii, dar sper ca măcar echipa şi staff-ul tehnic să poată avea acces în stadion”, a precizat, pe un ton tăios, antrenorul principal al oaspeţilor, Oliver Glasner.

Italienii de la Napoli pleacă din postura de mari favoriţi, după ce s-au impus în urmă cu două săptămâni, în Germania, cu scorul de 2-0. Golurile trupei pregătite de Luciano Spaletti au fost înscrise de Osimhen şi Di Lorenzo. Dacă vor trece de Eintracht, napolenii vor ajunge pentru prima dată, în întreaga istorie a clubului, în faza sferturilor de finală ale Champions League.

Urmăriți Playsport.ro și pe