„Măcelul” din grupa României. Naționala Germaniei a executat fără milă reprezentativa statului Liechtenstein

Dragos Stefanescu 12.11.2021, 11:00
„Măcelul” din grupa României. Naționala Germaniei a executat fără milă reprezentativa statului Liechtenstein

România a remizat aseară cu Islanda în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022. În Grupa J, din care face parte și România, naționala Germaniei a executat fără milă selecționata din Liechtenstein.

Naționala Germaniei a executat fără milă selecționata din Liechtenstein

Aseară a început etapa a noua a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022. Naționala României a jucat împotriva Islandei pe stadionul ”Steaua”. După 90 de minute în care tricolorii au  controlat și dominat naționala nordică, meciul s-a terminat cu o remiză albă, 0-0. Rezultatul este dezamăgitor pentru elevii lui Mirel Rădoi. România era obligată să câștige înfruntarea de aseară pentru a păstra șanse de calificare în barajul pentru Cupa Mondială din 2022.

În Grupa J, din care face parte și România, s-au jucat încă două partide. La Wolfsburg, naționala Germaniei a umilit selecționata din Liechtenstein.

Oaspeții au început teribil partida, Hofer fiind eliminat în minutul 9. După numai două minute, Germania a deschis scorul prin Gundogan, care a fructificat un penalty. În minutul 20, Gunter a provocat autogolul lui Kaufmann, nemții conducând deja cu 2-0. În următoarele trei minute, nemții au mitraliat poarta oaspeților reușind două goluri prin Sane în minutul 22 și Reus în minutul 23. Naționala Germaniei a intrat la cabine cu un avantaj confortabil de patru goluri. În repriza a doua, nemții și-au continuat spectacolul. În minutul 49, Sane a marcat din nou. Veteranul Muller a marcat două goluri în minutele  76 și 86. Baku a înscris și el în minutul 80, iar autogolul lui Goppel din minutul 89 a pecetluit soarta partidei. Astfel, naționala Germaniei, care era lider autoritar al Grupei J și deja calificată la Cupa Mondială din 2022, a câștigat cu neverosimilul scor de 9-0 înfruntarea cu Liechtenstein.

În cealaltă partidă a Grupei J, Macedonia de Nord a învins fără drept de apel Armenia cu scorul de 5-0.

Ianis Hagi, încrezător în viitorul generației sale

Aseară, România a obținut o remiză albă cu Islanda, irosind șansa de a se califica în barajul pentru Cupa Mondială din 2022. Unul dintre cei mai periculoși jucători ai echipei lui Mirel Rădoi a fost Ianis Hagi. Acesta a avut o ocazie imensă în finalul partidei când șutul trimis de el a lovit stâlpul din dreapta porții islandeze, iar mingea s-a plimbat paralel cu linia porții, până a ieșit din joc.

În ciuda dezamăgirii, Ianis Hagi este de părere că actuala generație se poate ridica și, în viitorul apropiat, poate avea rezultate frumoase, printre care calificări la un Campionat European sau Mondial.

Pierzi o calificare, crezi că dezamăgirea e mică? Staff-ul tehnic și-a făcut datoria, am adus mingea în față, dar s-a ratat mult. Dacă dădeam două goluri, mai vorbeam de presiune? Trebuia să fim concreți. Am lovit bara, ce să facem? N-am niciun dubiu despre mentalitatea grupului.

Cu siguranță, o să trăim momente mult mai frumoase. Am jucat o semifinală de Campionat European la Tineret, acum e o seară mai neagră. Am 23 de ani, sunt jucători de 22, 21 de ani, Enes are 15. Avem o generația talentată, rămâne de văzut ce vom face la naționala mare” a declarat Ianis Hagi la finalul partidei cu Islanda.

Urmăriți Playsport.ro și pe