„Machedon încăpățânat, ăsta era Gică Hagi”. Dezvăluiri uluitoare despre „regele fotbalului românesc”

Marian Cărăvan 27.04.2021, 11:26
„Machedon încăpățânat, ăsta era Gică Hagi”. Dezvăluiri uluitoare despre „regele fotbalului românesc”

Lui Gheorghe Hagi i s-a prezis un viitor fabulos în fotbal. A strălucit pe marile arene ale lumii și a scris pagini memorabile în istoria fotbalului mondial. Cum era Gheorghe Hagi la începuturile sale? Dezvăluiri uluitoare despre „regele fotbalului românesc”.

Gică Hagi, un „machedon încăpățânat”

Școlit la Luceafărul București și după ce a jucat un sezon în orașul natal, la Farul Constanța, Gheorghe Hagi ajungea în 1983 la Sportul Studențesc. O grupare destul de puternică la acea vreme, care a cochetat cu prezența în cupele europene. Tânărul Hagi, pe atunci 18 ani, pătrundea într-u grup select, cu nume sonore, precum Mircea Sandu, Paul Cazan, Gino Iorgulescu sau Ion Munteanu, cel cunoscut microbiștilor drept Munteanu II. Cum era Gheorghe Hagi în acea perioadă de început în fotbalul mare? Unul dintre foștii săi coechipieri a făcut dezvăluiri uluitoare despre „regele fotbalului românesc”.

Fostul fundaș central Paul Cazan și-a adus aminte de momentele în care Gheorghe Hagi juca la echipa din Regie.

Era un copil încăpățânat, machedon încăpățânat. Norocul lui a fost că-l văzuseră la națională Mircea Sandu și Gino Iorgulescu și ne-au zis să-l lăsăm în pace. La început, el juca extremă stânga falsă, iar extremele ajutau fundașii. El nu avea nicio treabă!

Munteanu II plângea la pauză, zicea că-l omoară pentru că-l lasă singur. Ne supărasem și noi pe el. Vă dați seama, trebuia să alergăm cu toții. Gino și cu Mircea ne-au zis: «Lăsați-l că ăsta va ajunge fotbalist!»”.

Au avut dreptate. Anul următor, toți 10 jucam pentru el. Nu mai zicea nimeni nimic, dar și el rezolva toate meciurile”, a povestit Paul Cazan, pentru AS.ro.

Gheorghe Hagi a jucat 107 meciuri pentru Sportul Studențesc, marcând 58 de goluri. În 1987 s-a transferat la Steaua și imediat a cucerit Supercupa Europei, după un gol înscris chiar de el în finala de la Monte Carlo (1-0 cu Dinamo Kiev).

Dezvaluiri uluitoare despre Gheorghe Hagi, „regele fotbalului romanesc”
Dezvaluiri uluitoare despre Gheorghe Hagi, „regele fotbalului romanesc”

Gheorghe Hagi revine alături de Viitorul

În vara anului trecut, Gheorghe Hagi uimea pe toată lumea cu decizia sa de a renunța la antrenorat. Practic, renunța la banca tehnică a propriei formații, Viitorul Constanța. După experimentele nereușite cu Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez și Mircea Rednic, „Regele” revine alături de echipa sa. Prezența sa e cu atât mai importantă, cu cât Viitorul a ajuns pe locul 7 în play-out, la doar patru puncte distanță de primul loc care retrogradează direct. Viitorul a pierdut luni seara meciul cu FC Voluntari, scor 1-0, și echipa dobrogeană și-a complicat și mai mult situația.

E pe loc de baraj pentru menținerea în Liga 1, la patru puncte distanță de primul loc care retrogradează direct. Lângă echipă a revenit însă Gheorghe Hagi. Jucătorii au confirmat acest lucru.

Gică Hagi este lângă noi, ne ajută cum poate, când poate și așa va fi tot timpul”, a spus Cătălin Anghel.

Urmăriți Playsport.ro și pe