Maghiarii au făcut scandal după meciul România – Belarus. Mesajele transmise de suporterii români au enervat la culme Ungaria

Iosif Pintilie 29.03.2023, 21:00
Maghiarii au făcut scandal după meciul România – Belarus. Mesajele transmise de suporterii români au enervat la culme Ungaria

Scandalul ”Ungaria Mare” este departe de a fi finalizat. După ce maghiarii au anunțat, în mod fals, că UEFA le permite să afișeze harta Ungariei Mari la meciuri, FRF a ieșit cu un comunicat prin care a pretins contrariul.

Playsport a prezentat, atunci, documentul emis de UEFA, prin care spuneau că afișarea unui banner cu ”Ungaria Mare” este interzisă.

În replică, fanii echipei naționale a României au afișat un banner cu Mongolia, țară aflată în nordul Chinei, ironizând astfel rivalii.

Maghiarii reacționează după bannerul afișat la meciul cu Belarus

Publicația maghiară Nemzeti, cea mai importantă publicație sportivă din Ungaria, a vorbit despre bannerul fanilor români, spunând că este susținere către manifestările FRF.

„În afara cântecelor deja cunoscute, au afișat o hartă a Mongoliei cu textul: «Mongolia este adevărata Ungarie Mare». Toate astea vin după ce Federația din România a protestat împotriva folosirii hărții Ungariei Mari”, au scris cei de la Nemzeti.

Sepsi OSK, de partea României

Imediat ce a fost publicat comunicatul feredației maghoiare, clubul Sepsi OSK, prin vocea lui Kartesz David, au susținut naționala României.

„Am văzut la știri mai devreme. E un lucru pe care noi nu-l putem influența. Nu știm din ce cauză a fost interzis iar, mai apoi, permis acest simbol. Nu înțeleg ce rost are să se pună în discuție acest lucru atât din partea forului din țara vecină, dar și din partea UEFA.

Pe noi, la Sepsi, nu ne interesează, e treaba unei alte țări. Noi jucăm fotbal în România, în campionatul românesc. Niciodată n-am vrut și n-o să vrem să amestecăm politicul. Am înființat acest club pentru a juca fotbal. E o conjunctură că tocmai acum a fost aprobată această decizie, la scurt timp după scandalul cu cei de la FCU. Nu există nicio legătură.

Nu-l mai pot numi scandal. A venit, după, domnul Mititelu, la noi, în ograda noastră și, prietenește, am putut să ne vedem, să jucăm fotbal. Cu suporterii nu ai ce să faci, cu ultrașii. Au fost, sunt și vor fi naționaliști peste tot în lumea asta. Noi trebuie să-i ținem în frâu pe-ai noștri. Antipatie există, știți foarte bine.

Nu știm de ce, dar mai mult decât atât nu văd să fie. Noi așteptăm toate echipele care vin la noi cu brațele deschise. Am construit acest stadion cochet și avem nevoie de încă o echipă care face parte din țara asta, România, cu care să jucăm, în campionat. Singuri nu putem juca. În ceea ce-i privește pe suporterii noștri, n-o să existe acest simbol pe stadionul nostru, vom avea grijă de acest aspect. Nu vrem divergențe, vrem prietenii”, a declarat vicepreședintele lui Sepsi, Kertesz David, pentru ProSport.

Urmăriți Playsport.ro și pe