Magnatul Ion Țiriac o ignoră pe Simona Halep. Fostul proprietar al turneului de la Madrid a ignorat competiția în care românca a făcut spectacol

Moldoveanu Camelia / 04.05.2022, 12:00
Magnatul Ion Țiriac o ignoră pe Simona Halep. Fostul proprietar al turneului de la Madrid a ignorat competiția în care românca a făcut spectacol

Simona Halep a făcut spectacol la Mutua Madrid Open, însă de această dată fără susținerea lui Ion Țiriac. Miliardarul român preferă să stea departe de tenis, dar și de turneul din Spania.

Ion Țiriac nu i-a mai fost alături. Simona Halep face spectacol la Madrid

Țiriac a subliniat de mai multe ori că intenționează să vândă licența turneului de la Madrid. În urmă cu aproximativ șase ani el cerea 250 de milioane de euro pentru a ceda drepturile de organizare, însă, probabil că în 2021, din cauza pandemiei, a mai scăzut din preț. Miliardarul român a bătut palma cu IMG, multinaționala care deține mai multe turnee de tenis (precum Miami Open) și golf.

Astfel, fostul jucător de tenis a renunțat la turneul pe care l-a patronat în ultimii 12 ani. După mai bine de un deceniu în care nu a lipsit de la acest turneu, Ion Țiriac s-a decis să stea departe de Madrid. Simona Halep nu a avut parte de susținerea miliardarului român, așa cum se întâmpla în trecut.

Faptul că Ion Țiriac nu s-a prezentat la Mutua Madrid Open nici măcar din postura de spectator i-a intrigat pe spanioli. Publicația El Confidencial a luat legătura cu omul de afaceri și a aflat că acesta se află la vânătoare, pasiunea pentru care își dedică cel mai mult timp în ultima vreme. Fostul jucător de tenis a subliniat faptul că după ce a cedat licența turneului se simte „mult mai liber”.

Românca va juca în sferturile de finală cu Ons Jabeur

Simona Halep (21 WTA) a revenit cu succes în circuitul WTA după accidentarea suferită la Indian Wells. Marea noastră campioană joacă în cadrul turneului Madrid Mutua Open, prima competiție la care Simona participă alături de noul său antrenor, Patrick Mouratoglou. Constănțeanca a cucerit de două ori trofeul de la Madrid, în 2016 și 2017 și a mai jucat două finale, în 2014 și 2019.

În primul tur, Simona Halep a învins-o categoric pe chinezoaica Shuai Zhang (39 WTA), cu scorul de 6-2, 6-3.

În turul secund, Simona a avut de înfruntat o adversară mult mai dificilă, pe Paula Badosa (2 WTA). Jucătoarea spaniolă era considerată principala favorită la cucerirea trofeului de la Madrid, în absența Igăi Swiatek (1 WTA). Acesta a fost primul duel direct dintre cele două sportive în circuitul mondial. Simona a jucat excelent și și-a impus jocul încă din startul meciului. Românca a câștigat cu scorul de 6-3, 6-1, arătând o formă de excepție.

În optimile de finală, Simona Halep a întâlnit-o pe Cori Gauff (16 WTA). Constănțeanca a dominat categoric primul set și s-a impus cu 6-4. În setul secund, Gauff a condus ostilitățile până la scorul de 4-1 în favoarea sa. Simona a revenit spectaculos și a întors scorul, impunându-se cu 6-4. Astfel, Simona Halep a câștigat meciul cu scorul de 6-4, 6-4. În urma acestui succes, contănțeanca s-a calificat în sferturile competiției unde o va înfrunta pe Ons Jabeur (10 WTA). Cele două s-au mai întâlnit până acum de trei ori, Simona reușind să se impună în două rânduri.