„Mai întâi a fost tata…”. Ianis Hagi dezvăluie care sunt cei 3 antrenori care i-au marcat cariera până acum

Olteanu Ștefan / 02.04.2021, 22:50
„Mai întâi a fost tata…”. Ianis Hagi dezvăluie care sunt cei 3 antrenori care i-au marcat cariera până acum

Într-un interviu acordat recent presei din Scoția, Ianis Hagi a dezvăluit numele antrenorilor care i-au marcat cariera. Evoluțiile sale de la transferul în Scoția au crescut constant și, cu siguranță, Steven Gerrard are meritele lui pentru acest lucru. Numele fostei legende de la Liverpool se află pe lista scurtă de antrenori cărora le mulțumește Ianis Hagi. Însă nu doar Gerrard primește aprecierea din partea lui Ianis. Gică Hagi și Adrian Mutu au avut, de asemenea, un impact uriaș în ascensiunea mijlocașului de la Rangers.

„Mai întâi a fost tata…”. Ianis Hagi dezvăluie care sunt cei 3 antrenori care i-au marcat cariera până acum

Ianis Hagi este la cel mai bun sezon al carierei și, de asemenea, la sezonul în care a adunat cele mai multe meciuri în afara României. El a mai avut experiențe în străinătate, la Fiorentina sau Genk, însă în ambele situații nu i s-au acordat foarte multe meciuri pentru a-și demonstra calitățile.
Situația s-a schimbat odată cu transferul la Rangers. În sezonul 2020 – 2021, Ianis a jucat un total de 38 de meciuri pentru echipa de club, în care a înscris de 7 ori și a oferit 12 pase decisive.
De asemenea, sezonul acesta a fost încoronat și cu primul titlu de campion din carieră. Alături de Rangers, Ianis a cucerit campionatul în Scoția, după o pauză de 10 ani a echipei sale.
Evoluțiile bune de la echipa de club l-au adus și în atenția echipei naționale. El a fost selecționat pentru duelurile cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia. La partida cu Macedonia de Nord, Ianis Hagi a dat și primul său gol pentru naționala României.

Antrenorii care i-au modelat cariera

Ianis Hagi le-a dezvăluit scoțienilor numele celor 3 antrenori care i-au modelat cariera. Gică Hagi și Steven Gerrard sunt două nume care erau ușor de anticipat, însă un nume interesant este cel al lui Adrian Mutu.
Numit selecționer la U21 în ianuarie 2020, Mutu l-a antrenat pe Ianis Hagi la tineret într-un singur meci. Este vorba despre partida România U21 1-1 Danemarca U21, care a fost decisivă în vederea calificării la Campionatul European, de unde „tricolorii” mici au fost eliminați recent.

Am avut antrenori buni. Mai întâi a fost tata, apoi Adrian Mutu, iar acum Steven Gerrard. La echipa de echipa de club, fac un lucru la fiecare antrenament. Încerc să rămân cât mai mult timp după, pentru a executa lovituri libere. Cred că am ajuns într-un punct în care sunt un foarte bun executor de lovituri libere, dar, cu siguranță, trebuie să muncesc în continuare pentru a ajunge la perfecțiune”, a spus Ianis Hagi, potrivit Glasgow Live.

Adi Mutu face parte dintre cei 3 antrenori care i-au influențat cariera lui Ianis Hagi
Adi Mutu face parte dintre cei 3 antrenori care i-au influențat cariera lui Ianis Hagi

„A trebuit să mă adaptez în campionatul din Scoția.”

Ianis Hagi recunoaște că a avut nevoie de adaptare odată cu transferul în Scoția. Cu toate acestea, adaptarea a venit mai repede decât se aștepta oricine. Inclusiv jurnaliștii scoțieni s-au declarat impresionați, într-un material realizat recent, de impactul pe care l-a avut Ianis la primul sezon în Scoția.

Fizic mă simt foarte bine. Campionatul din Scoția e mai puternic, mai agresiv și a trebuit să mă adaptez. Fotbalul trebuie jucat cu mintea. Nu voi deveni genul de jucător care îi dă pe ceilalți la o parte, pentru că stilul meu este diferit. Rolul meu pe teren este să creez. Așa cum am spus mereu, există întotdeauna loc de îmbunătățire”, a mai spus Ianis Hagi, potrivit sursei citate.

Ianis Hagi a strălucit la primul său sezon în Scoția
Ianis Hagi a strălucit la primul său sezon în Scoția

Secundul lui Gerrard: „Am lucrat cu mulți jucători de top, iar Ianis Hagi face parte dintre ei!”

Imediat după golul marcat de Ianis cu Macedonia de Nord, Michael Beale, secundul lui Gerrard de la Rangers l-a lăudat pe mijlocașul român.
Michael Beale a antrenat jucători precum Mason Mount, Callum Hudson-Odoi, Tammy Abraham și Trent Alexander-Arnold, în perioada în care a lucrat la academiile de la Chelsea sau Liverpool.

Ianis crește pe zi ce trece. Eu am avut privilegiul de a lucra cu multe tinere talente de top, iar Ianis face parte dintre ei. Joacă mingea cu ambele picioare, muncește mult, este un tânăr încântător. M-am bucurat să-l văd cum progresează în ultimul an”, a spus recent secundul lui Gerrard.