Mai tare decât Dan Petrescu! Toni Petrea a devenit cel mai eficient antrenor din Superliga: „Nu vreau să dau nicio palmă” Cum explică „minunea” cu Chindia

Robert Zanfir 06.11.2022, 20:20
Mai tare decât Dan Petrescu! Toni Petrea a devenit cel mai eficient antrenor din Superliga: „Nu vreau să dau nicio palmă” Cum explică „minunea” cu Chindia

Toni Petrea (47) a declarat că nu vrea să fie comparat cu nimeni și că nu are nimic de demonstrat, deși a devenit cel mai eficient antrenor din Superliga. Chindia a trecut cu 1-0 de Hermannstadt, într-un meci din etapa a 17-a. Tehnicianul a ajuns la șase meciuri fără eșec din tot atâtea pe banca dâmbovițenilor.

Plecat de la FCSB după eșecul cu Rapid, din turul campionatului regular, Toni Petrea a devenit noua „senzație” din Superliga. Antrenorul a ajuns la șase meciuri fără eșec din tot atâtea meciuri disputate cu Chindia. Mai mult, victoria cu Hermannstadt, 1-0, este al cincilea succes cu târgoviștenii.

Toni Petrea a devenit cel mai eficient antrenor din Superliga. Cum explică „minunea” cu Chindia

Toni Petrea are o medie fabuloasă pe banca celor de la Chindia: 2,38 de puncte câștigate pe meci. În plus, în acest sezon, antrenorul a reușit o medie de 2,13 puncte pe partidă.

Performanța l-a propulsat pe primul loc în topul eficienței. Fostul antrenor de la FCSB a bifat meciul cu 75 în Liga 1 și are un bilanț incredibil: 46 de victorii, 15 remize și 14 înfrângeri. Adică, din 225 de puncte puse în joc, FCSB și Chindia, echipele pregătite de Toni Petrea, au obținut 153 de puncte.

„Am început meciul destul de bine, i-am supus unei presiuni, nu le-am dat șansa să vină peste noi. Ne-am creat și unele situații, nu am reușit să marcăm din păcate, nu am fost foarte inspirați la șuturi, la ultima pasă. E important că am marcat în repriza a doua.

Inevitabil am făcut pasul înapoi, mă bucur că nu am primit gol și am câștigat. Ne simțim bine, suntem fericiți. Nu avem timp de sărbătorit, urmează meci de Cupă. Țin să felicit jucătorii pentru atitudine și pentru rezultat.

E un lot echilibrat, cu jucători de valoare, foarte muncitori. Când formezi un grup puternic și ai încredere în forțele tale, vin și rezultatele”, a declarat Toni Petrea la finalul partidei cu Hermannstadt.

  • 2 puncte pe meci este media reușită de Dan Petrescu în acest sezon cu CFR Cluj

Toni Petrea: Nu am nimic de demonstrat!

„Nu am nimic de demonstrat nimănui, nu este nicio palmă dată cuiva. Nu vreau să mă compar cu alți antrenori mai titrați decât mine. Nu vreau să fac comparații. Nu putem compara numărul meciurilor lui Dan Petrescu cu al meu. Nu e relevant.

Mă bucur de acest moment, mă bucur că am reușit să ne ridicăm, eram într-o situație delicată. Asta dă încredere jucătorilor”, a mai spus Anton Petrea.

Urmăriți Playsport.ro și pe