Maldini, dat afară de AC Milan. Șoc total pentru legenda clubului

Iosif Pintilie 06.06.2023, 11:08
Maldini, dat afară de AC Milan. Șoc total pentru legenda clubului

Cutremur la AC Milan. Paulo Maldini, legenda clubului, a fost dat afară din poziția de director tehnic al echipei. Acesta a avut o dispută tensionată cu Gerry Cardinale, patronul echipei, iar cei doi au decis să se despartă.

Maldini OUT de la AC Milan

Maldini ar fi mers la o discuție cu Gerry Cardinale, alături de Ricky Massara, pentru a stabili strategia de viitor a echipei. Părțile nu au avut însă aceiași viziune despre ce ar trebui să se întâmple din sezonul următor la semifinalista de Champions League.

Astfel, s-a decis ruperea contractelor dintre AC Milan și Paulo Maldini, respectiv Ricky Massara. Alături de ei, ar putea pleca mai mulți jucători care sunt nemulțumiți că nu vor mai juca cu el. Printre numele aduse de Maldini la Milan se numără Rafael Leao, vedeta echipei, ori Fikayo Tomori.

Maldini a scris istorie ca jucător al echipei, având 25 de trofee alături de italieni: 5 Champions League (2 în vechiul format), șapte titluri în Serie A, 4 Supercupe UEFA, o Cupă a Italiei, cinci Supercupe ale Italiei si doua Cupe Intercontinentale.

El a strâns 25 de sezoane pentru rossoneri, fiind cel de deține recordul de meciuri al clubului: 902. 33 de goluri are în acest interval.

Este director tehnic cin 2019, iar în 2021 a readus titlul la AC Milan după 10 ani.

Zlatan a părăsit și el echipa

Despărțirea vine imediat după ce Zlatan Ibrahimovic a jucat ultimul meci pentru AC Milan. Rămâne de văzut cum se vor prezenta rossoneri, din punct de vedere administrativ, în sezonul următor.

„Este timpul să-mi iau rămas bun de la fotbal, nu doar de la AC Milan. Sunt prea multe emoţii acum… Hai AC Milan! Vă spun la revedere.

Am avut o carieră lungă de care sunt mândru. A fost ultima mea zi ca fotbalist profesionist. Vreau să mulţumesc atât clubului AC Milan, cât şi celorlalte cluburi unde am evoluat. De acum începe un nou capitol. Când m-am trezit (duminică dimineaţa) ploua. Mi-am spus că până şi Dumnezeu este trist. Nici măcar familia mea nu era la curent cu decizia. Am vrut ca atunci când o anunţ să fie pentru toţi în acelaşi timp.

Fotbalul m-a făcut să devin bărbat. Mi-a făcut cunoştinţă cu oameni pe care nu i-aş fi putut întâlni niciodată. Am călătorit în toată lumea datorită fotbalului (…) De acum adrenalina va fi alta. Nu voi mai avea un program strict. De obicei aşteptam mereu să iau masa cu echipa. Îmi va fi dor de aceste lucruri, de vestiar… Dar sunt pregătit să accept situaţia. Am cugetat mult în ultimele zece zile şi am decis. Fotbaliştii îşi doresc să-şi încheie cariera pe teren. La mine nu s-a putut din cauza accidentărilor, asta e”, a spus Ibrahimovic, după retragere.

Urmăriți Playsport.ro și pe