Mama lui Radu Drăgușin, de la Juventus, anunț surpriză: „Sunt convinsă că nu ne va fi ușor”

Gabriel Peneș / 02.04.2021, 10:27
Mama lui Radu Drăgușin, de la Juventus, anunț surpriză: „Sunt convinsă că nu ne va fi ușor”

Mama lui Radu Drăgușin, de la Juventus, anunț surpriză: „Sunt convinsă că nu ne va fi ușor”. Fotbalistul de 19 ani din lotul campioanei Italiei provine dintr-o familie de sportivi. Svetlana Drăgușin este o fostă jucătoare de baschet, multiplă campioană națională cu echipa U. Cluj.

Mama lui Radu Drăgușin, de la Juventus, anunț surpriză

Mama lui Radu Drăgușin, de la Juventus, anunț surpriză. Fotbalistul de la Juventus Torino are „genă” sportivă. Ambii lui părinți au fost sportivi la nivel de echipă națională. Tatăl, Dan Drăgușin, a jucat volei, apoi a devenit managerul echipei masculine de la Dinamo. În 2015, în urma unui scandal monstru făcut la o partidă de la Caransebeș, Drăgușin senior a fost exclus pe viață din activitatea voleibalistică.

La rândul ei, Svetlana Drăgușin, mama jucătorului, a fost multiplă campioană națională la baschet, cu U. Cluj. Ea a fost și antrenor principal al loturilor de juniori, dar și reprezentant al Federației la turneele de baby și minibaschet, în urmă cu mai mulți ani. În prezent, mama lui Drăgușin este singura româncă ce ocupă funcția de comisar FIBA.

 Mama lui Radu Drăgușin, de la Juventus, anunț surpriză: „Sunt convinsă că nu ne va fi ușor”
Mama lui Radu Drăgușin, de la Juventus, anunț surpriză: va candida la șefia Federației Române de Baschet/Sursa foto: Facebook – Svetlana Dragusin

„Sunt convinsă că nu ne va fi ușor”

Acum, Svetlana Drăgușin s-a decis să candideze pentru funcția de președinte al Federației Române de Baschet. Alegerile sunt programate pentru 15 aprilie. Anunțul a fost făcut de mama lui Radu Drăgușin pe o rețea de socializare.

Dragi prieteni, astăzi mi-am depus candidatura pentru postul de președinte al Federației Române de Baschet. Sunt convinsă că nu va fi ușor, dar am încredere în puterea NOASTRĂ de a face lucrurile bine, de a (re)aduce baschetul acolo unde merită! Suntem țară membru fondator FIBA și merităm să fim printre cei mai buni! Iubesc baschetul românesc!”, a scris Svetlana Drăgușin pe Facebook.

Până acum, există 6 candidați la postul de președinte al FRB, conform baschet.ro. Fostul sef al federației, Horia Păun, a decis să nu mai candideze din motive de sănătate.

Pe de altă parte, soarta lui Radu Drăgușin la Juventus este încă incertă. Fotbalitul care a debutat în acest sezon în prima echipă a torinezilor nu a semnat, încă, prelungirea contractului ce-i exppiră în vară. El este curat de cluburi mari din Germania și, mai ales, Anglia. El a făcut parte din lotul naționalei de tineret care tocmai a ratat calificarea în fazele eliminatorii ale Euro U21. Spre suprinderea multora, Drăgușin nu a jucat decât aproape o jumătate de oră, spre finalul partidei cu Germania U21. În rest, selecționerul Adi Mutu l-a preferat pe Denis Ciubotariu pe postul pe care joacă și fundașul de la Juventus.

Încă sunt discuții despre viitorul meu. Voi lua cea mai bună decizie pentru mine și pentru cariera mea. Nu vreau să intru foarte mult în acest subiect, o să iau cea mai bună decizie pentru cariera mea”, a fost răspunsul misterios al lui Drăgușin, la conferința de presă, după partida cu Olanda U21.