Mama unui fotbalist de la națională vrea să fie șefă la Federația Română de Baschet!

Giosanu Catinca / 26.03.2021, 12:31
Mama unui fotbalist de la națională vrea să fie șefă la Federația Română de Baschet!

Mama unui fotbalist de la națională se vrea șefă la Federația Română de Baschet! Femeia este convinsă că va putea obține postul, așa că și-a depus candidatura. Ce a determinat-o să facă acest lucru și câte persoane aspiră la funcția vizată de ea?

Mama unui fotbalist de la națională vrea să fie șefă la Federația Română de Baschet!

Cu toții am auzit de Radu Drăgușin, fotbalistul legitimat la Juventus Torino, însă puțini știu cine sunt părinții lui. Ei bine, a venit timpul să deslușim și acest mister. Svetlana Drăgușin a fost multiplă campioană a României  în anii ’90 cu Universitatea Cluj. Odată cu trecerea anilor, ea s-a reprofilat. De curând însă, femeia și-a anunțat candidatura la șefia Federației Române de Baschet.

Dragi prieteni, mi-am depus candidatura pentru postul de președinte al Federației Române de Baschet. Sunt convinsă că nu va fi ușor, dar am încredere în puterea NOASTRĂ de a face lucrurile bine, de a (re)aduce baschetul acolo unde merită! Suntem țară membru fondator FIBA și merităm să fim printre cei mai buni! Iubesc baschetul românesc!”, a fost mesajul Svetlanei Drăgușin, postat pe contul oficial de Facebook.

Candidatura fostei baschetbaliste a fost a cincea înregistrată. Și Carmen Tocală, vicepreședinte la FIBA Europe din anul 2019 și membră în FIBA Central Board până în 2023, și-a depus candidatura la funcția supremă în baschetul românesc. Așadar, în cursa pentru șefia FRB sunt acum șase candidați: Cătălin Burlacu, Ștefan Săndulache, Virgil Stănescu, Adrian Voinescu, Carmen Tocală și Svetlana Drăgușin.

Svetlana Drăgușin s-a înscris în cursa pentru președinția Federației Române de Baschet
Svetlana Drăgușin s-a înscris în cursa pentru președinția Federației Române de Baschet

Care sunt condițiile pentru a candida la șefia FR Baschet?

Conform art. 12.46 din Statutul FRB, candidații trebuie să îndeplinească urmatoarele cerințe pentru validarea dosarului de candidatură:

Președintele FRB:

– să aibă cetățenie română și domiciliul în România;
– să fie propus de una dintre structurile sportive afiliate; un membru afiliat poate propune un singur candidat;
– să aibă studii universitare cu licență de absolvire;
– să nu fi suferit condamnări penale definitive privative de libertate, indiferent de formă de executare a pedepsei. Dovadă acestui fapt se va face prin depunerea unui certificat de cazier judiciar valabil;

– să aibă vârstă cuprinsă între 30 – 60 ani;
– să aibă experiență managerială relevanță în domeniul sportului;
– să aibă un program scris privind dezvoltarea activității baschetbalistice din România pentru următorii 4 (patru) ani, care urmează a fi depus la dosarul de candidatură.