Man și Mihăilă au primit o veste șoc după ultimul meci al Parmei în Serie A! Decizie drastică luată de conducerea clubului

Giosanu Catinca / 23.05.2021, 13:30
Man și Mihăilă au primit o veste șoc după ultimul meci al Parmei în Serie A! Decizie drastică luată de conducerea clubului

Dennis Man și Valentin Mihăilă vor avea un nou antrenor la Parma. Vestea i-a luat prin surprindere pe cei doi internaționali români. Decizia ca Roberto D’Aversa să părăsească gruparea emiliană a fost luată de conducerea clubului după ce Parma a retrogradat. Anunțul a fost făcut însă abia după ultimul meci al Parmei în Serie A.

Man și Mihăilă au primit o veste șoc după ultimul meci al Parmei în Serie A!

Dennis Man și Valentin Mihăilă au fost speranțele „cruciaților” pentru a salva Parma de la retrogradare, însă inevitabilul s-a produs, iar echipa va juca în Serie B din sezonul următor.

Parma a retrogradat matematic după înfrângerea cu AC Torino, iar Man și Mihăilă au avut un final de sezon de coșmar, după ce ambii s-au accidentat. Cu toate acestea, atât Man cât și Mihăilă vor primi o mărire de salariu, chiar dacă vor juca în Serie B.

Antrenorul Parmei este de părere că echipa sa are un lot de Serie A și nu merita să retrogradeze la finalul acestui sezon. În opinia sa, principala cauză au fost accidentările, care i-au dat peste cap planurile italianului pe tot parcursul campionatului. Ceea ce nu știa el însă, este că oficialii italieni i-au pus gând rău.

Decizie drastică luată de conducerea clubului

Presa din străinătate notează că Roberto D’Aversa va fi demis de la Parma la finalul acestui sezon. Așa se face că Dennis Man și Valentin Mihăilă vor avea un alt antrenor în Serie B.

Tehnicianul de 45 de ani a fost anunțat, imediat după ce a pierdut cu 0-3 în fața celor de la Sampdoria, că urmează să fie demis. Același lucru se va întâmpla și cu directorul sportiv, Marcello Carli, arată publicația Calciomercatoweb.

În ciuda eforturilor depuse, Parma a reușit doar 3 victorii stagionale, mai puține decât oricare altă echipă. D’Aversa a preluat echipa la începutul acestui an, însă n-a reușit să o salveze de la retrogradare. Prin urmare, va plăti cu funcția. Cu Roberto D’Aversa pe bancă, Parma a pierdut de 17 ori și a bifat cinci remize. Golaverajul este înspăimântător: 27-54. Cu așa rezultate, D’Aversa avea șanse minime să continue la care sunt legitimați cei doi români.

Cine va prelua jucătorii Parmei?

Cel mai probabil, Dennis Man și Valentin Mihăilă vor fi antrenați de un fost campion mondial. Mai exact, este vorba despre Fabio Grosso. Acesta a fost o piesă de bază în echipa Italiei care a cucerit Mondialul din 2006.

Grosso s-a retras în 2012, în tricoul lui Juventus. El a pregătit ulterior echipele de juniori ale „Bătrânei Doamne”. Prima experiență la seniori a avut-o pe banca lui Bari, în sezonul 2017-2018, când a terminat pe locul 7 în Serie B. În prezent, acesta o antrează pe Frosinone.