Manchester City a pus pe masă 104 milioane de euro pentru ”visul” lui Guardiola

Ioan Valentin Oprea 27.06.2023, 10:33
Manchester City a pus pe masă 104 milioane de euro pentru ”visul” lui Guardiola

Deţinătoarea Ligii Campionilor, Manchester City, insistă pentru achiziţionarea lui Declan Rice. După ce l-a pierdut pe Ilkay Gundogan, care a refuzat să-şi prelungească contractul şi a bătut, între timp, palma cu Barcelona, Pep Guardiola vrea întăriri în linia mediană.

Tehnicianul iberic a pus de mai mult timp ochii pe Declan Rice, iar şeicii din fruntea clubului de pe „Etihad Stadium” au înaintat acum o ofertă oficială către mijlocaşul lui West Ham United.

Cunoscut jurnalist italian Fabrizio Romano, specializat pe piaţa transferurilor, a anunţat că oficialii „cetăţenilor” au transmis o ofertă de 90 de milioane de lire sterline (aproximativ 105 milioane euro).

A intrat şi Arsenal în cursă

City are însă concurenţă mare. Vicecampioana Arsenal Londra îşi doreşte, la rândul ei, să pună mâna pe Rice. Întrebat despre şansele ca fotbalistul lui West Ham să se alăture lotului „tunarilor”, Mikel Arteta a refuzat respectuos să dea detalii.

Nu pot vorbi despre jucători care nu sunt legitimaţi la clubul nostru. Prefer să nu spun nimic”, a declarat Arteta.

Jurnaliştii de la Daily Mail scriu că West Ham este deschisă la negocieri, dar şefii „ciocănarilor” nici nu concep să îl cedeze pe Rice pe mai puţin de o sută de milioane de lire sterline (aproximativ 116 milioane euro).

Pe lângă Rice, Guardiola mai vrea încă un mijlocaş. Mateo Kovacic, de la Cheslea Londra, ar fi foarte aproape de a ajunge la o înţelegere cu conducerea de pe „Etihad Stadium”. Tranzacţia este evaluată, potrivit jurnaliştilor din Albion, la 25 de milioane de lire sterline.

A renunţat la naţionala Irlandei

Declan Rice are vârsta de 24 de ani şi este un jucător crescut în Academia lui West Ham. Chiar dacă are origini irlandeze, Rice a optat să evolueze pentru naţionala Angliei. Iniţial, acesta a jucat pentru reprezentativele de juniori ale Irlandei. Rice a bifat selecţii la naţionalele U17, U19 şi U21 ale Irlandei.  

Rice a jucat în toate cele şapte meciuri ale Angliei de la EURO 2020 şi a apărut, de asemenea, pe teren şi în cele cinci partide ale britanicilor de la Cupa Mondială din Qatar.

Urmăriți Playsport.ro și pe