Manchester City – Bayern, Real Madrid – Chelsea în sferturile UEFA Champions League. Meciuri planetare pentru calificarea în top 4. Cum arată drumul până la finală

George Drafta 17.03.2023, 13:35
Manchester City – Bayern, Real Madrid – Chelsea în sferturile UEFA Champions League. Meciuri planetare pentru calificarea în top 4. Cum arată drumul până la finală

Tragerea la sorţi a sferturilor Champions League a oferit două dueluri şoc în această fază a competiţiei.

City şi Chelsea, echipele engleze rămase în cursa pentru trofeu vor avea parte de dueluri cu Bayern şi respectiv Real Madrid. În celelalte două sferturi vor fi implicate 3 dintre cele 4 echipe italiene. Interesant este că în urma împerecherii pentru semifinale şansele penisnularilor de a avea o finalistă s-au mărit foarte mult. Având în vedere felul în care arată tabloul acum.

Iată cum arată programul meciurilor programate în 11/12 aprilie şi 18/19 aprilie.

Real Madrid – Chelsea

Inter – Benfica

Manchester City – Bayern Munchen

AC Milan – Napoli

Cunoştinte vechi şi noi

Real Madrid şi Chelsea s-au mai întâlnit în sferturile Champions League şi în stagiunea precedentă. Atunci, campioana Europei a ajuns în penultimul act, însă nu fără emoţii. A fost o victorie a trupei blanco, scor 3-1 pe Stamford Bridge, urmată de o manşă secundă în care englezii au întors incredibil rezultatul la general în favoarea lor.

Londonezii au condus cu 3-0 şi doar golul lui Rodrygo i-a salvat pe madrileni trimiţând confruntarea în prelungiri, acolo unde reuşita lui Benzema a făcut diferenţa în favoarea spaniolilor. Dacă scenariul se va repeta şi în acest sezon, Realul ar putea să o aibă din nou ca adversară pe Manchester City în semifinale, la fel ca în sezonul trecut.

Formaţia lui Guardiola are duel în sferturi cu Bayern Munchen, echipa care a eliminat-o din competiţie pe Paris Saint Germain în optimi.

Şansă imensă după 6 ani

Juventus a fost ultima echipă italiană ajunsă într-o finală de Champions League. Se întâmpla în 2017, atunci când Bătrâna Doamnă era învinsă de Real Madrid în ultimul act. Italienii îşi pot trimite după 6 ani din nou o reprezentantă în meciul pentru trofeul celei mai tari competiţii de pe continent. Şi asta pentru că împerecherea pentru semifinale arată foarte bine pentru ei

  • AC Milan / Napoli – Inter / Benfica
  • Real Madrid / Chelsea – Manchester City / Bayern Munchen

Napoli ar putea fi considerată favorită în condiţiile în care domină acest sezon de Serie A, iar Milan şi Inter se află la mare distanţă de trupa lui Luciano Spaletti. Benfica poate fi surpriză acestui final de sezon. Portughezii au un atac letal în Champiosn League, reuşind să marcheze 23 de goluri în opt meciuri disputate pe continent.

Urmăriți Playsport.ro și pe