Manchester City, contract de pe altă lume pentru fotbalistul despre care Guardiola a spus că „este cel mai talentat pe care l-a văzut vreodată”

Gabriel-Alexandru Ioniță 26.09.2022, 20:27
Manchester City, contract de pe altă lume pentru fotbalistul despre care Guardiola a spus că „este cel mai talentat pe care l-a văzut vreodată”

Manchester City este din ce în ce mai aproape de a-i prelungi contractul lui Phil Foden, fotbalistul englez în vârstă de 22 de ani despre care Pep Guardiola a spus în urmă cu ceva timp că este cel mai talentat pe care l-a văzut în viața sa. Cele două părți au ajuns la un acord de mai multe luni, dar acum se pare că noua înțelegere urmează a fi semnată în scurt timp.

Favoritul lui Pep Guardiola de la Manchester City va semna în scurt timp prelungirea contractului

Potrivit Football Insider, noul contract se va întinde pe următorii 6 ani, iar Foden va avea un salariu astronomic, de 1.1 milioane de euro pe lună. Bineînțeles, el va fi plătit în lire sterline, dar atât înseamnă suma respectivă converită în euro. Astfel, după ce înțelegerea va fi înregistrată de către Premier League, mijlocașul ofensiv englez va deveni al treilea cel mai bine plătit jucător din lotul campioanei Angliei, după Kevin De Bruyne și Erling Haaland.

În prezent, Phil Foden are un salariu de circa 600.000 de euro pe lună. Vorbim deci de o creștere mai mult decât semnificativă. Actualul contract al internaționalului englez expira în iunie 2024.

Phil Foden este cel mai bun exemplu pentru ilustrarea ideii că Manchester City mai și produce fotbaliști de mare valoare, nu doar îi cumpără. Micuțul mijlocaș englez este un „produs” exclusiv al academiei de fotbal a clubului de pe Etihad Stadium. În ultimii ani, de când a fost preluată de șeicii din Emiratele Arabe Unite, campioana Angliei a investit masiv și în dezvoltarea propriei academii, nu numai în transferuri de „produse finite”.

Cum l-a catalogat antrenorul catalan pe Foden în urmă cu ceva timp

Cu siguranță că Pep Guardiola va fi extrem de fericit după acest anunț. În urmă cu ceva timp, antrenorul lui City a spus despre Foden că este cel mai talentat jucător pe care l-a văzut în viața sa. Antrenorul catalan a făcut însă mențiunea că nu l-a văzut pe Lionel Messi pe vremea când acesta era doar un puști. În viziunea lui Guardiola, Messi este cel mai bun fotbalist din toate timpurile.

„Messi e cel mai bun jucător cu care am lucrat. Însă trebuie să spun că nu l-am întâlnit pe Leo Messi la vârsta de 17 ani, cum l-am întâlnit pe Phil Foden. Nu am văzut niciun jucător, la o vârstă atât de fragedă, să aibă un asemenea potențial. Trebuie să urmărești un jucător pe teren și în meciurile mari, iar el este foarte confortabil în astfel de situații. Cel mai important pentru un fotbalist este să treacă peste o greșeală și să se concentreze la faza următoare”, spunea Guardiola pentru BT Sport.