Manchester City este considerată deja campioană în Premier League. Ce decizie a putut să ia o casă de pariuri din Anglia și reacția de senzație a lui Guardiola

Gabriel-Alexandru Ioniță / 02.01.2022, 16:50
Manchester City este considerată deja campioană în Premier League. Ce decizie a putut să ia o casă de pariuri din Anglia și reacția de senzație a lui Guardiola

Manchester City a învins Arsenal în deplasare cu scorul de 2-1 în etapa cu numărul 21 din Premier League. La capătul unui meci tensionat, pe care echipa lui Mikel Arteta l-a controlat în mare parte, „cetățenii” au dat lovitura în prelungiri prin Rodri.

Manchester City are un avans consistent în fruntea clasamentului din Premier League

Astfel, echipa antrenată de Pep Guardiola a ajuns la 11 victorii consecutive în Anglia și s-a distanțat considerabil în fruntea clasamentului. Manchester City are un avans de 11 puncte față de Chelsea și 12 față de Liverpool.

Cele două rivale se vor duela duminică de la 18:30 pe Stamford Bridge în derby-ul etapei. De asemenea, echipa lui Jurgen Klopp mai are un meci mai puțin disputat, după ce partida din ziua de „Boxing Day” contra lui Leeds United a fost amânată din cauza cazurilor de Covid-19 din lotul echipei lui Marcelo Bielsa.

Chiar și așa, distanța dintre City și celelalte două rivale este una destul de mare și este destul de greu de crezut că va putea fi recuperată până la finalul sezonului. Din acest motiv, proprietarul unei importante case de pariuri a luat o decizie neașteptată.

O casă de pariuri din Anglia consideră că „cetățenii” sunt deja campioni

Fred Dunn de la BetFred a luat decizia de a le da încă de pe acum banii celor care au pariat că Manchester City va cuceri titlul în acest sezon de Premier League.

Cred că acesta este sfârșitul. Au marcat șase goluri cu Leicester, șapte cu Leeds și au cel mai tare manager din lume. Achit pariurile. Mă costă 750.000 de lire sterline, dar fanii «cetățenilor» pot celebra titlul cu șampanie”, a anunțat acesta în presa din Albion.

Dunn se bazează și pe faptul că parcursul lui City până în acest punct al sezonului este mai bun decât în același punct ale ultimelor două sezoane la capătul cărora „cetățenii” au câștigat Premier League. Acum ei au 53 de puncte, spre deosebire de sezonul trecut când aveau în acest moment 47 de puncte. De asemenea, în sezonul 2018-2019, după 21 de meciuri City avea 50 de puncte.

Nu este pentru prima dată când proprietarul BetFred ia o astfel de decizie. El a mai mers o dată pe mâna celor de la City înainte de finalul sezonului și nu a greșit. Se întâmpla pe 2 martie 2018, iar la finalul sezonului gruparea din Manchester a câștigat titlul în cele din urmă.

În schimb, Fred Dunn a dat-o în bară lamentabil de două ori de-a lungul timpului. S-a întâmplat în 1998 și în 2012. De fiecare dată le-a dat banii mai devreme celor care pariaseră pe Manchester United în lupta pentru titlu. În 1998 a câștigat Arsenal la un punct diferență, iar în 2012 Manchester City la golaveraj.

Guardiola nu pică în capcană

Antrenorul spaniol a glumit pe seama acestui subiect, însă în cele din urmă a spus că nu se pune problema de așa ceva, dat fiind faptul că au mai rămas de disputat nu mai puțin de 17 etape.

L-am câștigat deja? Dați-mi-l! Să fim campioni acum și să plecăm o jumătate de an în vacanță în Maldive. Cum mă aștept, nimeni nu ne va oferi acum titlul. Mai sunt 51 de puncte”, a spus antrenorul lui Manchester City la o conferință de presă.

În schimb, Thomas Tuchel, antrenorul lui Chelsea, pare să tindă spre a-i da dreptate patronului de la BetFred:

Probabil că vom avea nevoie de mai mult de un sezon pentru a-i ajunge pe cei de la Man. City. Distanța dintre noi și ei e mare. Noi creștem, dar nici City nu se oprește”.