Manchester City vinde tot în această vară! Unul dintre cei mai valoroși jucători din lotul lui Gardiola, scos la licitație

Olteanu Ștefan / 29.07.2022, 15:57
Manchester City vinde tot în această vară! Unul dintre cei mai valoroși jucători din lotul lui Gardiola, scos la licitație

Manchester City trece printr-o reorganizare totală la nivel de echipă și vinde tot în această vară. După ce i-a cedat pe titularii Raheem Sterling, Gabriel Jesus și Oleksandr Zinchenko, clubul de pe Etihad a mai scos la vânzare un superstar din lotul lui Pep Guardiola.

Bernardo Silva, scos la licitație de Manchester City! Trupa lui Pep Guardiola vinde tot în această vară

Manchester City este o prezență foarte activă în această fereastră de mercato de vară, însă dintr-o altă postură față de sezoanele precedente, deoarece vinde tot.

Până acum, „cetățenii” aruncau cu milioanele în stânga și în dreapta și intrau în cursa pentru semnăturile celor mai buni jucători ai planetei. Însă, în vara aceasta lucrurile s-au mai schimbat.

Fără doar și poate, Erling Haaland a fost capul de afiș la capitolul sosiri, în schimbul norvegianului fiind plătită celebra clauză de reziliere de aproximativ 60.000.000 de euro.

Pe lângă Haaland, City l-a mai acontat și pe Kalvin Phillips, un mijlocaș defensiv de 26 de ani, pentru care i-a plătit lui Leeds 48.750.000 de euro. Ei sunt singurii doi jucători pe care i-a cumpărat City în actuala fereastră de transferuri.

În schimb, la capitolul plecări s-a produs ceva mai mult spectacol.

Raheem Sterling a fost cedat la Chelsea pentru 56.200.000 de euro, iar Gabriel Jesus și Oleksandr Zinchenko au fost vânduți la Arsenal, în schimbul a 52.200.000, respectiv 35.000.000 de euro.

Celor trei vedete menționate se pare că li se va alătura și Bernardo Silva pe lista plecărilor. Potrivit Mundo Deportivo, Manchester City l-a scos la licitație și i-a stabilit un preț de pornire de 80.000.000 de euro, atât cât este și cota jucătorului de pe Transfermarkt.

De altfel, Silva este al patrulea cel mai valoros jucător din lotul lui Guardiola, după Haaland (150 milioane), Phil Phoden (90 milioane) și Kevin de Bruyne (85 milioane).

FC Barcelona l-ar putea transfera pe Bernardo Silva

Aceeași sursă susține că FC Barcelona a fost deja contactată pentru începerea unor posibile negocieri. Manchester City își dorește să îl cedeze pe Silva pe Camp Nou, unde știe că mijlocașul a mai fost dorit și în trecut.

Totuși, catalanii au investit deja o sumă considerabilă de bani în aceasta vară. Iar o sosire a lui Bernardo Silva pe Camp Nou ar mai fi luată în calcul doar în cazul în care Frenkie de Jong ar fi vândut. De acesta din urmă se interesează intens Manchester United.

În funcție de cum vor evolua lucrurile, se va stabili și soarta lui Bernardo Silva.

48 de goluri și 50 de pase decisive a reușit Bernardo Silva, în 249 de meciuri jucate pentru City.

Banii obținuți în schimbul portughezului nu vor fi ținuți la păstrare

De asemenea, tot Mundo Deportivo dezvăluie și principalul motiv pentru care City vrea să îl vândă pe Bernardo Silva. Pep Guardiola și-l dorește pe Lucas Paqueta, mijlocaș ofensiv de 24 de ani care aparținte de Olympique Lyon.

Brazilianul a fost dorit și de Arsenal în această vară, iar oficialii lui Lyon au solicitat 67.500.000 milioane de lire (n.r. – aproximativ 80.000.000 de euro). Suma a fost mult prea mare pentru „tunari”, care au ales să iasă din cursă.

În 44 de meciuri jucate în sezonul trecut, Paqueta a marcat 11 goluri și a oferit 7 pase decisive.