Marea cerere făcută de Cristiano Ronaldo către conducere. Foarte puțini fotbaliști au tupeul ăsta

Gheorghiu Dan 09.10.2021, 20:13
Marea cerere făcută de Cristiano Ronaldo către conducere. Foarte puțini fotbaliști au tupeul ăsta

Cristiano Ronaldo s-a întors în această vară, după 12 ani la Manchester United, iar toți cei care susțin echipa au exultat de bucurie. Unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie a venit să pună umărul pentru ca United să redevină o echipă de top, însă „la pachet” cu portughezul au venit și pretențiile sale.

Cristiano Ronaldo vrea pase rapide

Conform unor surse citate de ESPN, Cristiano Ronaldo le-a cerut lui Ole Gunnar Solskjaer și oamenilor din staff-ul tehnic să schimbe jocul lui Manchester United. Astfel, starul portughez, folosit în toate meciurile ca atacant central, vrea o viteză sporită a paselor, pentru ca mingea să ajungă cât mai repede la el. Explicația e simplă: cu adversarul nepregătit corespunzător pentru un atac al lui United, șansele de a marca sporesc pentru Ronaldo.

Aceleași surse precizează că deja se lucrează la antrenamente în sensul dorit de Ronaldo. Portughezul a cerut acest lucru, deși startul de sezon îi este unul favorabil. În patru apariții în Premier League, Cristiano a înscris deja de trei ori, golul victoriei în prelungirile meciului cu West Ham United și o „dublă” chiar la debut, în poarta lui Newcastle.

De asemenea, Ronaldo are și două goluri în două meciuri în UEFA Champions League. Primul a venit în înfrângerea 1-2 cu Young Boys Berna, iar al doilea a fost din nou golul victoriei, cu Villarreal, pe Old Trafford.

Pronisticuri de la Lineker și Shearer

De altfel, numărul de goluri pe care le va marca Ronaldo în acest sezon de Premier League a devenit subiect de dezbatere în Anglia. BBC i-a întrebat pe doi dintre cei mai mari atacanți din istoria campionatului câte reușite va avea portughezul în acest an competițional, doar în întrecerea internă.

„Cred că ultima dată când a înscris sub 20 de goluri în cariera sa a fost în 2009, în ultimul său an la Manchester United. Cred că ne poate garanta 20 de goluri pe sezon” – Alan Shearer, recordmenul all time de goluri marcate în Premier League, 260

„Dacă nu se accidentează și joacă meci de meci, cred că ne putem aștepta la 25 de goluri din partea lui” – Gary Linker, autor a 192 de goluri în campionatul Angliei

Aproape de un nou record

La revenirea la Manchester United, Cristiano Ronaldo a refuzat să vorbească despre obiectivele sale personale, declarând că tot ce își dorește este să aducă trofee în vitrina clubului. Totuși, știind foamea de goluri și de recorduri ale sale, nimeni nu prea l-a crezut.

Pentru că portughezul este la un pas de un nou record: să înscrie peste 100 de goluri pentru trei cluburi de top din Europa. Pentru Real Madrid a punctat de 311 ori în LaLiga, în nouă sezoane, pentru Juventus de 101 ori în trei sezoane, iar la Manchester United are 87 de reușite, cu tot cu cele trei înscrise în acest sezon. Mai are, așadar, nevoie de 13 pentru a bifa centenarul și în Premier League.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe