Marele Andrea Pirlo, laude pentru Olimpiu Moruțan. Fostul star al Italiei a rămas impresionat de mijlocașul Pisei

Radu Bordei 30.12.2022, 13:54
Marele Andrea Pirlo, laude pentru Olimpiu Moruțan. Fostul star al Italiei a rămas impresionat de mijlocașul Pisei

Olimpiu Moruțan are parte de un debut foarte bun, în Italia, la Pisa. Împrumutat de la Galatasaray, fotbalistul român s-a impus în Serie B, unde a fost remarcat de toată lumea. Chiar și un fost campion mondial i-a felicitat pe cei de la Pisa pentru afacerea făcută.

Olimpiu Moruțan, noul lider de la Pisa. Marele Pirlo l-a lăudat pe internaționalul român

Românul a dezamăgit total la Galatasaray, iar acum turcii privesc uimiți la parcursul mijlocașului în Serie B. Împrumutat la Pisa, Moruțan a devenit piesă de bază după nici 20 de meciuri. În cele 17 meciuri disputate pentru italieni, a marcat de 4 ori și a oferit 7 pase decisive. Fanii celor de la Pisa se roagă acum de fotbalist să rămână și în viitor la echipă. Președintele grupării italiene se pregătește de negocieri, mai ales că un nume uriaș al Italiei i-a recomandat să rezolve cât mai repede situația. Andrea Pirlo este unul din cei mai buni mijlocași din istoria Italiei, campion mondial în 2006.

În acest an avem jucători care s-au remarcat, care au făcut un salt important. Toure este căutat acum, Marin și Beruatto atrag și ei atenția. Moruțan este o surpriză pentru cei care nu îl știu, pentru mine nu. Vorbeam cu Pirlo, care antrenează acum în Turcia (pe Fatih Karagumruk – n.red). Mi-a zis că am pus mâna pe un fenomen, ne-a felicitat, a declarat Giovanni Corrado.

Pisa este gata să îl transfere definitiv pe Moruțan

Olimpiu Moruțan și-a revitalizat cariera la Pisa. Mijlocașul de 23 de ani era pe o pantă descendentă după transferul la Galatasaray, dar împrumutul în Italia l-a readus „la viață”.

Pisa are speranțe de promovare în acest sezon. Din acest motiv, Ioan Becali susține că echipa nu ar vrea să îl piardă pe Moruțan.

Pisa este interesată de Moruțan. Poate să activeze opțiunea de cumpărare definitivă mult mai devreme. Opțiunea este de 5,5 milioane. Probabil ei au intenția să o facă, chiar acum în iarnă, dar la un preț mai mic.

Vom vedea, vor exista discuții. Momentan sunt numai tatonări din partea Pisei. Până acum, nu e nimic fix. Nu știm cifra. Dar vom vorbi imediat după Anul Nou, a precizat Ioan Becali pentru as.ro.

Moruțan a fost ales de suporterii celor de la Pisa cel mai bun fotbalist al lunii noiembrie, contribuind din plin la rezultatele bune ale formaţiei la care evoluează. Moruţan a reuşit 3 goluri şi 2 assisturi în cele 3 meciuri ale Pisei contra celor de la Cosenza, Cagliari și Ternana. 7 puncte au obţinut Moruţan şi coechipierii lui care au remizat doar în faţa fostei echipe a lui Răzvan Marin. Iar evoluţiile bune au continuat pentru gruparea românului şi în luna decembrie.

Cu alte 8 puncte obţinute în ultimele 4 meciuri, Pisa a ajuns pe locul 6. Fiind acum la 7 lungimi de al doilea loc direct promovabil.

Urmăriți Playsport.ro și pe