Marele Pele, mesaj tranșant pentru Vladimir Putin. „Opriți această invazie!” Ce spune triplul campion mondial cu Brazilia despre „conflictul ticălos”

Olteanu Ștefan 02.06.2022, 13:00
Marele Pele, mesaj tranșant pentru Vladimir Putin. „Opriți această invazie!” Ce spune triplul campion mondial cu Brazilia despre „conflictul ticălos”

Marele Pele a profitat de partida Scoția – Ucraina din semifinalele barajului pentru Campionatul Mondial și a transamis un mesaj tranșant pentru Vladimir Putin. Legendarul fotbalist brazilian i-a solicitat liderului din Rusia să oprească invazia pe care pornit-o în țara vecină, Ucraina.

Declarații de impact înaintea duelului Scoția – Ucraina. Marele Pele a transmis un mesaj tranșant pentru Vladimir Putin

Scoția și Ucraina au disputat ultima semifinală europeană a barajului pentru Campionatul Mondial, iar cu puțin timp înainte de startul partidei, marele Pele a postat pe rețelele de socializare un mesaj tranșant pentru Vladimir Putin.

În timp ce naționala de fotbal a Ucrainei se lupta pe stadionul „Hampden Park” din Glasgow pentru un loc la Mondialul din Qatar, civilii și militarii din țara vecină României luptau și luptă în continuare pentru supraviețuire.

În acest context, Pele a tras un semnal de alarmă și a cerut oprirea „conflictului ticălos” pe care Rusia l-a inițiat.

Vladimir Putin, astăzi Ucraina încearcă să uite, măcar pentru 90 de minute, de tragedia care continuă să îi înghită țara. Să concurezi pentru un loc la Cupa Mondială este deja un obiectiv foarte dificil, aproape imposibil, având în vedere că atât de multe vieți sunt puse în joc.

Vreau să folosesc meciul de astăzi ca pe o oportunitate de a face o cerere: Opriți această invazie! Nu există niciun argument care să justifice violența.
Acest conflict este ticălos, nejutificabil și nu aduce nimic altceva decât durere, frică, teroare și angoasă. Nu are niciun motiv în spate și nu trebuie să mai continue.

Când ne-am întâlnit în trecut și am schimbat zâmbete însoțite de o lungă strângere de mână, nu m-am gândit niciodată că într-o zi vom fi atât de divizați cum suntem astăzi”, a transmis Pele, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Instagram.

Pele și Vladimir Putin s-au întâlnit în 2017, la Moscova, cu ocazia Cupei Confederațiilor, turneu ce a avut loc înaintea Cupei Mondiale din 2018, care s-a desfășurat tot în Rusia. Atunci, Putin l-a numit pe Pele drept unul dintre jucătorii săi favoriți.

„Puterea de a opri războiului e în mâna ta! Aceeași mână pe care am strâns-o la Moscova, în 2017”

În continuare, Pele a scris:

Războaiele au doar rolul de a separa națiunile. Și nicio ideologie nu poate justifica rachetele care ard visele copiilor, ruinează familii și omoară oameni nevinovați.

Am trăit timp de 8 decenii, în care am văzut războaie și am văzut și auzit discursuri de ură, care promovau atrocități în numele securității unor națiuni conduse de lideri fără coloană vertebrală. Trebuie să oprim asta și să evoluăm.

În urmă cu mult timp, mi-am promis că întotdeauna îmi voi volosi vocea pentru a încerca să aduc pacea.

Puterea de a opri acest conflict este în mâna ta (n.r. – Vladimir Putin). Aceeași mână pe care am strâns-o la Moscova, cu ocazia ultimei noastre întâlniri, în 2017”, a mai adăugat Pele.

Postarea legendarului brazilian a strâns peste 70.000 de aprecieri în mai puțin de 24 de ore.

Revenind la disputa dintre Scoția și Ucraina, partida a fost câștigată de ucraineni, care s-au impus cu 3-1 și s-au apropiat la un meci de calificarea la Cupa Mondială. În finala play-off-ului, Ucraina va da piept cu Țara Galilor, la Cardiff.

Războiul din Ucraina a afectat selecția lui Edi Iordănescu. Ce jucător în formă excelentă nu a chemat la echipa națională din cauza conflictului armat.