Marele secret din viața Nadiei Comăneci a fost devoalat. Care e pensia pe care o încasează Zeița de la Montreal din partea statului român

Pintilie Iosif 18.11.2022, 19:00
Marele secret din viața Nadiei Comăneci a fost devoalat. Care e pensia pe care o încasează Zeița de la Montreal din partea statului român

Nadia Comăneci este una dintre cele mai importante sportive din istoria României. Gimnasta a scris istorie la Jocurile Olimpice din 1976, de la Montreal, când a obținut prima notă de zece din istoria acestui sport.

Pensia pe care o primește Nadia Comăneci

Datorită performanțelor din cariera ei, Nadia Comăneci are o pensie importantă. Statul român îi oferă 13.149 de lei lunar, adică aproximativ 2.800 de dolari.  Sportiva are cinci medalii de aur în palmares: 1976 și 1980. Sportiva nu mai locuiește în România din 1989, când a fugit în America.

Averea Nadiei Comăneci în Statele Unite

Nadia Comăneci a fost regina gimnasticii mondiale între 1976 și 1980. A câștigat cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice din 1976 și din 1980, bifând șase note de 10 în competiții, ceea ce a transformat-o într-o eroină a întregii planete și într-un simbol al grației și al tenacității, în același timp. România comunistă nu a răsplătit-o pe măsura performanțelor sau a talentului său, de aceea în 1989 a reușit să fugă din țară și să ceară azil politic în Statele Unite.

Imaginea supersportivei care a impresionat la două Olimpiade încă era vie peste ocean, așa că Nadia a reușit să strângă o avere considerabilă și să se bucure de un trai tihnit în Statele Unite. Conform americanilor de la playersbio.com, Nadia Comăneci avea, în 2020, o avere estimată la 10 milioane de dolari.

Nadia Comăneci, impresionată de surpriza pregătită de fiul ei

Nadia Comăneci a împlinit sâmbătă, 12 noiembrie, vârsta de 61 de ani. Cu acest prilej, fosta gimnastă a primit o mulțime de mesaje de felicitare din partea prietenilor, apropiaților și fanilor.

”Zeița de la Montreal” a fost copleșită de surpriza pregătită de Dylan, fiul ei în vârstă de 16 ani. Acesta a invitat-o la un restaurant, unde a plătit din banii săi. Nadia a povestit totul și a recunoscut că a fost impresionată până la lacrimi de gestul lui Dylan.

” A fost pentru prima dată când Dylan m-a invitat, pe banii lui, la un restaurant. A fost un gest care m-a lăsat fără cuvinte.Eu nu mă las ușor impresionată, dar de astă dată mi-au dat lacrimile”, a declarat Nadia Comăneci pentru Prosport.

Mesajul Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru Nadia Comăneci, de ziua ei

Cei din Comitetul Olimpic și Sportiv Român nu au uitat să-i transmită Nadiei un mesaj de felicitare cu ocazia zilei sale de naștere.

”La mulți ani, Nadia Comăneci ! Pentru fiecare bordură care a devenit bârnă, pentru fiecare bară de covoare devenită paralele inegale, pentru covorul transformat în sol și pentru fiecare obstacol sărit de un copil, pentru toate visurile pe care le-ai inspirat și fiecare suflet pe care l-ai atins, MULȚUMIM!

Team Romania îți urează o zi de zece și-ți trimite milioane de gânduri bune!”, au transmis reprezentanții COSR.

Nadia le-a mulțumit tuturor celor care au felicitat-o

Ca în fiecare an, pe 12 noiembrie, Nadia a primit de ziua ei o mulțime de telefoane și mesaje de felicitare. Legendara gimnastă le-a mulțumit tuturor pentru gândurile lor frumoase.

Au fost foarte mulți cei care m-au sunat sau care mi-au scris. Toate mesajele au fost emoționante și țin să le mulțumesc tuturor din suflet”, a spus Nadia.