Maria Boldor, suspendată instantaneu de Steaua. Mesajul șefilor din Ghencea a fost ferm: „Susținem sportul curat”

George Drafta 27.01.2023, 00:57
Maria Boldor, suspendată instantaneu de Steaua. Mesajul șefilor din Ghencea a fost ferm: „Susținem sportul curat”

Sportiva de 26 de ani care a fost depistată pozitiv a fost penalizată şi de clubul la care era legitimată.

Mariei Boldor i-a fost suspendat contractul pe care îl avea cu CSA Steaua. Scrimera a picat testul antidoping efectuat chiar acasă după ce ar fi luat întăritoare de efort. Clubul din Ghencea nu a mai aşteptat rezultatul probei B pentru a lua o decizie drastică.

„CSA Steaua a luat act de decizia ANAD, privind suspendarea provizorie a sportivei Maria Boldor ca urmare a rezultatului pozitiv al probei A. Maria Boldor este componentă a lotului olimpic de scrimă a României, fiind inclusă în programul ADAMS alături de alți sportivi, care au potențial de calificare la Jocurile Olimpice. Maria Boldor a cerut efectuarea de teste pe eșantionul B.

Iar până la comunicarea rezultatelor finale s-a luat măsura suspendării tuturor activităților de pregătire sportivă, precum și a contractului de activitate sportivă încheiat între cele două părți. CSA susține un sport curat, fără dopaj, iar până la soluționarea finală a cazului este alături de sportiva sa”, este comunicatul postat de CSA Steaua pe contul de pe o reţea de socializare.

Sportiva de 26 de ani este medaliată cu bronz la ediţia Campionatelor Mondiale din 2022
Sportiva de 26 de ani este medaliată cu bronz la ediţia Campionatelor Mondiale din 2022

Poziţia unei campioane olimpice

Ana Maria Brânză a fost luată prin surprindere de anunţul făcut joi, în privinţa depistării pozitive a Mariei Boldor.  Campioană olimpică la ediţia de la Rio din 2016, ea scoate în evidenţă faptul că sportul în care s-a consacrat oferă rar cazuri de dopaj.

Ana Maria Brânză s-a retras dina ctivbitate după ediţia Jocurilor Olimpice de la Tokyo
Ana Maria Brânză s-a retras din activitate după ediţia Jocurilor Olimpice de la Tokyo

„Așteptăm să vedem proba B. Până atunci, nu e nimic de zis. Eu știu doar un caz de dopaj în scrimă, de prin 2012. În rest, nu s-au auzit prea multe. Eu mereu am spus că nu știu dacă s-a inventat substanța care să te facă să gândești mai repede decât adversarul. Eu mereu am preferat să suport durere în locul medicației. Refuzam să iau orice. Mereu mi-a fost frică.

M-am ferit. Acum sperăm ca proba B să fie negativă și să fie vorba doar de o sperietură. Sperăm să fie o greșeală. Vom vedea după ce va fi analizată proba B. Ce riscă? Suspendarea. Dar nu știu ce ar însemna asta. Ea putea aduce medalii. Avusese o mare victorie sezonul trecut, medalia de bronz la Mondial. Atunci a demonstrat ce poate. Ar putea să revină, dar mai întâi să vedem cum se va soluționa cazul”, a fost comentariul Anei la Pro Arena.

Urmăriți Playsport.ro și pe