Maria Sharapova, dezvăluiri despre întâlnirea cu Simona Halep. “Cea mai obositoare din viața mea”

Ioan Valentin Oprea 09.06.2023, 20:23
Maria Sharapova, dezvăluiri despre întâlnirea cu Simona Halep. “Cea mai obositoare din viața mea”

Retrasă, la începutul lui 2020, din tenis, Maria Sharapova nu uită încă finala de la Roland Garros, din 2014, când adversară îi era românca Simona Halep. În urma unui meci de mare luptă, rusoaica a reuşit să se impună atunci în trei seturi, scor 6-4, 6-7, 6-4.

Într-un interviu recent, acordat pentru cunoscuta publicaţia Gazzetta dello Sport, Sharapova recunoaşte că acea partidă cu Halep a sleit-o de puteri. Potrivit rusoaicei, finala din 2014, de pe zgura pariziană, a fost cea mai obositoare partidă din întreaga sa carieră.

Poate părea ciudat, dar amintirile mele cele mai puternice legate de Roland Garros sunt cele în care am fost în dificultate, cele care m-au format ca persoană. Cum este de exemplu lupta din 2014 cu Simona Halep din finală, cea mai obositoare din viața mea”, a povestit Sharapova.

Nu vede niciun nou super-star în WTA

De cinci ori câştigătoare a turneelor de Mare Şlem, fosta tenismenă subliniază că în circuitul WTA nu a răsăsit încă o nouă stea. Chiar dacă remarcă progresul unor tinere jucătoare, Sharapova e de părere că acestea mai au un drum lung de parcurs până să egaleze performanţele sale sau ale americancei Serena Williams.

Sunt câteva jucătoare excelente cu stiluri diverse. Nu e ușor să ajungi la un asemenea succes. E nevoie de echilibru între timpul acordat tenisului, sponsorilor și cel liber”, a explicat Sharapova.

Alcaraz i-a luat ochii

Numărul unu din ierarhia ATP, spaniolul Carlos Alcaraz, i-a luat, în schimb, ochii rusoaicei. Sharapova e impresionat de jocul etalat de tânărul tenismen iberic şi apreciază, în special, spiritul de luptă de care dă dovadă acesta pe teren.

Carlos Alcaraz e incredibil. Ce mă fascinează la el este spiritul său de luptă. Mereu face spectacol și aprinde publicul atunci când intră pe teren. Sunt curioasă cum va crește și unde poate ajunge”, a adăugat Sharapova.

Alcaraz a dezamăgit în semifinala de la Roland Garros, fiind învins de sârbul Novak Djokovic, în patru seturi. Spaniolul a acuzat dureri musculare puternice şi a încheiat cu greu setul al patrulea.

Urmăriți Playsport.ro și pe