Mariajul dintre Ionuț Badea și UTA s-ar putea încheia prematur: „Nu este momentul să vorbim despre asta”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 29.04.2022, 19:05
Mariajul dintre Ionuț Badea și UTA s-ar putea încheia prematur: „Nu este momentul să vorbim despre asta”

Ionuț Badea a vorbit pentru prima dată despre o eventuală despărțire de UTA Arad, la doar trei luni distanță de la numirea sa în funcție, în locul lui Laszlo Balint. Deși a reușit să redreseze puțin situația de la echipa arădeană, care ajunsese la 10 meciuri consecutive fără înfrângere, actualul antrenor pare departe de îndeplinirea obiectivului din acest final de sezon, respectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri din play-out.

UTA Arad se afla înaintea etapei cu numărul 7 la 4 puncte de Sepsi Sf. Gheorghe, echipă aflată pe locul 8, respectiv la 9 puncte de Rapid, liderul din play-out. Astfel că șansele ca „Bătrâna Doamnă” să prindă un loc pentru primul baraj de Conference League sunt destul de mici.

Ionuț Badea a explicat că nu se gândește momentan la o eventuală despărțire de UTA Arad

În acest context, a început deja să se vorbească despre o eventuală despărțire a lui Ionuț Badea de formația alb-roșie. Antrenorul de 46 de ani a spus că nu se gândește momentan la această posibilitate și că este concentrat doar la ce are de făcut în acest final de sezon. Totuși, el a simțit nevoia să enumere lucrurile bune pe care consideră că le-a făcut în acest mandat la UTA Arad, în niște condiții destul de dificile.

Când am venit, echipa înregistrase zece meciuri fără victorie. Mi-e destul de evaziv să spun acum un obiectiv, era important ca echipa să se redreseze. S-a întâmplat acest lucru imediat, cel puțin din punct de vedere al victoriilor, s-au făcut niște puncte. Realitatea ne-a dus în câștigarea a două locuri în finalul campionatului regular, de la locul 10 la locul 8, după care acceași realitate ne-a dus, după înfrângerile pe care le-am avut în play-out, într-o altă zonă, dar nu în față. Suntem încă la trei finale de disputat și mă interesează fiecare meci în parte, sper să facem toate punctele din cele trei meciuri.

Nu sunt la momentul în care să mă gândesc la aceste lucruri. Din primul moment când am ajuns la Arad, gândul a fost acela de a redresa echipa. Asta a fost în mintea mea și, ușor, ușor, pe parcurs, de a impune anumite lucruri care lipseau pentru a face ca echipa să funcționeze măcar în momentul acesta pentru a putea pregăti ceea ce urmează. Eu zic că toți, antrenori și jucători suntem, concentrați doar pe meciul de la Craiova, după care urmează următoarele două”, a spus Ionuț Badea la conferința de presă premergătoare meciului cu FCU Craiova.