Marian Iancu, transformare totală după 8 ani de închisoare. ”Nu se știe când voi reveni la proastele obiceiuri”

Alex Vartolomei 26.09.2023, 19:30
Marian Iancu, transformare totală după 8 ani de închisoare. ”Nu se știe când voi reveni la proastele obiceiuri”

Marian Iancu, fostul investitor de la Poli Timișoara, a fost condamnat în 2014 la 14 ani de închisoare, în urma acuzațiilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO.

A fost eliberat pe 27 iunie 2022, cu 6 ani mai devreme. După un un an și trei luni din momentul eliberării, Marian Iancu a vorbit despre perioada petrecută după gratii.

„E un episod de care mă detașez. Îl las deoparte și vreau să-mi așez lucurile. Poate acum sunt puțin mai ponderat. Faptul că am ieșit din prim plan și am avut o viața mai ordonată poate m-a făcut să fiu mai ponderat. Eu eram coleric și reactiv, dar acum nu știu dacă aș mai fi la fel. Sunt mai așezat, mai ponderat. Sunt cu gândul mai mult la echilibru. Aș merge pe răspunsul «Suntem prea bătrâni să ne mai certăm, că nu mai avem timp să ne împăcăm». Dar mai am momente în care mi-ar plăcea să spun lucrurilor pe nume. Nu mai sunt așa direct, dar nu se știe când voi reveni la proastele obiceiuri”, a spus Marian Iancu la „Un Podcast”.

Fostul patron al clubului bănățean, a discutat și despre actualii investitori din fotbalul românesc și consideră dacă ar reveni, ar exista riscul generării unor anumite conflicte cu conducătorii altor cluburi. Marian Iancu a menționat numele lui Dan Șucu, actualul acționar majoritar al Rapidului.

„S-ar găsi oameni cu care să mă cert, dacă aș reveni în fotbal. Dacă le cauți, găsești. Uite, cum l-am găsit eu pe Șucu. Nu e la nivelul competiției mele, din nefericire, lucrăm cu materialul clientului. Cu prostiile pe care le face adică. Și nici nu se debarasează de ele. E și consecvent. Zice că nu-l vede nimeni. Nu mai e la început. Își asumă, e majoritar la Rapid. Răspunde pentru toate bunele și pentru toate relele. Doar că cele bune ar trebui să fie la el și să scape de rele. Dar nu reușește asta”, a spus Marian Iancu.

Marian Iancu a fost obligat să returneze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro, împreună cu doi complici.

Urmăriți Playsport.ro și pe