Marius Șumudică, din nou în criză la Malatya: „Nu știu dacă o voi scoate la capăt!” Ce spune despre revenirea în România

Robert Zanfir / 03.02.2022, 17:01
Marius Șumudică, din nou în criză la Malatya: „Nu știu dacă o voi scoate la capăt!” Ce spune despre revenirea în România

Marius Șumudică anunță că va avea o nouă ședință cu oficialii lui Yeni Malatyaspor. Antrenorul se plânge că îi va fi foarte greu să salveze echipa, în contextul în care sunt mari restanțe financiare.

Yeni Malatyaspor este în continuare pe ultimul loc în Turcia. Cu doar 16 puncte din 22 de etape, echipa lui Marius Șumudică este la 10 pași distanță de locul care asigură salvarea de la retrogradare. Pentru Malatya urmează meciul cu Karagumruk.

Marius Șumudică, din nou în criză la Malatya: „Nu știu dacă o voi scoate la capăt!” Ce spune despre revenirea în România

Marius Șumudică nu și-a ascuns regretul de a veni la Malatyaspor fără să știe situația echipei. Spune că jucătorii au 4 luni de restanțe financiare. Mai mult, câțiva dintre aceștia și-au depus deja memorii.

„Sunt în pregătire. Am găsit o echipă debusolată, după 7 înfrângeri consecutive. Am făcut o greșeală, am și recunoscut în presa din Turcia.
Am semnat la Istanbul, dar când am ajuns la Malatya am avut surprize neplăcute.

Jucătorii au început să aibă probleme, spuneau mereu că nu au făcut nimic, nu au făcut prevenție… Am început să pierd unii jucători, unii au plecat la echipele naționale și nu am reușit să încropim un 11.

Acum mi-am adus 5,6 jucători, am avut două rezultate bune, la Gaziantep, care nu pierduse niciodată acasă (meci amânat din cauza condițiilor meteo – n.r.), și 1-1 cu Beșiktaș. Am început să jucăm, dar ne trebuie o serie de 3,4 jocuri bune ca să mai sperăm la salvare”, a declarat Marius Șumudică la Digi Sport.

Șumudică: „Aș putea să îmi depun memoriu. În seara asta voi avea o ședință”

„Jucătorii sunt neplătiți de 4 luni. Și noi, staff-ul, suntem de 3 luni neplătiți. Nu mi s-a întâmplat niciodată să am o astfel de situație. Este criză, sunt probleme mari. Am 7-8 jucători care deja și-au băgat memorii și nu știu cum o voi scoate la capăt.

Aș putea să îmi depun oricând memoriu, dar am zis să fiu ultimul care stinge lumina. Probabil voi avea o ședință în seara asta cu staff-ul și voi lua decizia care este normală. Nu banii ar fi problema pentru noi în momentul de față, dar când ai 8 jucători cu memorii băgate, e foarte greu”, a mai spus antrenorul român.

Despre revenirea în România

Marius Șumudică ar fi favoritul lui Mihai Rotaru, în cazul în care va decide să renunțe la Reghecampf. Potrivit informațiilor, fostul antrenor al lui CFR Cluj este dorit la Craiova de Marian Copilu.

„Nu vreau să discut despre ce se întâmplă în România. Eu sunt la Malatya, peste două zile voi juca la Karagumruk. Mă duc să muncesc, voi vedea ce se va întâmpla. Dacă mă voi întoarce în Romania, voi lua în calcul să nu mă mai lovesc de ce m-am lovit în trecut.

Campionatul e relansat, m-am uitat la program. FCSB are un program mai accesibil. Cred că se joacă, nu mă așteptam să recupereze. Nu știu, este un campionat strâns, care poate oferi fel de fel de surprize și la play-off.

Mi-ar părea rău pentru Rapid, văd că va juca și fără suporteri. Va fi foarte greu cu Sepsi, e bătaie mare. Eu încă cred că și Sepsi poate prinde play-off-ul.

Daca nu am meci, va fi o placere deosebita si voi fi acolo (despre inaugurarea stadionului Rapid – n.r.).

Le doresc baftă și lui Dinamo, fotbalul are nevoie și de Dinamo. Nu e normal ce se întâmplă în fotbalul românesc în momentul de față, vin tot felul de trepăduși. Fotbalul are nevoie de profesioniști, de oameni care pot să ajute, care au stat în frig, care au dat cu piciorul în minge”, a mai spus Șumudică.