Marius Șumudică îl suspectează pe Mirel Rădoi că face o greșeală în vestiarul echipei naționale: „E hazardat!”

Giosanu Catinca / 22.06.2021, 10:29
Marius Șumudică îl suspectează pe Mirel Rădoi că face o greșeală în vestiarul echipei naționale: „E hazardat!”

Marius Șumudică, noul antrenor al CFR-ului, îl suspectează pe Mirel Rădoi că face o greșeală în vestiarul echipei naționale de fotbal a României. De altfel, el tot mai crede că selecționerul în vârstă de 40 de ani va deveni un tehnician foarte bun. Ce reproșuri i-a făcut Șumi colegului de breaslă?

Marius Șumudică îl suspectează pe Mirel Rădoi că face o greșeală în vestiarul echipei naționale

Tehnicianul, care în ultimii patru ani a antrenat în afara României, la Kayserispor, Al Shabab, Gaziantep și Rizespor, se cunoaște foarte bine cu Mirel Rădoi. Cu toate acestea, cei doi s-au mai ”faultat” din când în când. De data aceasta, actualul antrenor al campioanei României la fotbal a fost cel care l-a criticat pe selenționerul naționalei. În orice caz, Șumudică este de părere că Rădoi va deveni un antrenor foarte bun. Cel puțin asta declarat pe vremea când se afla pe banca celor de la Gaziantep.

Eu consider că este un tip care își dorește foarte mult. OK, de la a-ți dori până la a reuși e o distanță foarte lungă. E ca și cum un cetățean ar juca în fiecare duminică la loto și ar spune că va câștiga în următorul weekend. Ar însemna să se îmbogățească toată lumea. El e adeptul unui fotbal spectaculos, avântat, cu presing. E filosofia lui, pe care eu n-o împărtășesc. Fiecare își alege drumul în viață și trebuie să-i respect alegerile. Cred că poate deveni un antrenor foarte bun. A mai acumulat experiență de când a devenit selecționer.”, a declarat Marius Șumudică, în cadrul unui interviu acordat pentru cei de la gsp.ro.

„E hazardat!”

Principala problemă pe care o are Mirel Rădoi e că este prea hazardat. Acesta este punctul de vedere al lui Marius Șumudică.

Am spus că va fi foarte bun pentru că așa îl simțisem eu în meciurile directe. Îl simțeam ca pe un ghiocel d-ăla care se deschide. Vedeam că avea personalitate, autoritate și că putea ajunge bun. Fiecare face greșeli, și eu, și cei mai mari antrenori ai lumii fac. Dacă el se va mai echilibra, dacă nu va mai fi atât de hazardat să-și dorească să domine fiecare adversar… Simt că de câte ori pregătește un joc el transmite că noi suntem cei mai buni.”, a explicat tehnicianul care a dus-o pe Gaziantep FK pe loc de Europa League.

În momentul în care a fost întrebat dacă nu cumva Mirel Rădoi greșește că transmite așa ceva, Șumi a oferit următorul răspuns:

E admirabil, dar când ai un adversar de temut trebuie să fii precaut. Eu n-o să fiu niciodată adeptul ideii că e mai bine să pierd cu 3-4 decât să fac un 0-0.”, a conchis antrenorul.