Marius Șumudică încearcă marea cu degetul. Nu renunță la contractul cu Malatyaspor și vrea să salveze echipa de la retrogradare

Olteanu Ștefan / 02.01.2022, 14:52

Yeni Malatyaspor traversează o formă foarte slabă în Turcia, însă Marius Șumudică nu se dă bătut și anunță că va face tot posibilul pentru a salva echipa. Declarația antrenorului român a venit la doar câteva zile după ce Malatyaspor a fost eliminată din Cupă.

Marius Șumudică le face o promisiune importantă fanilor lui Malatyaspor. „Nu voi pleca. Vreau să salvăm echipa împreună”

Yeni Malatyaspor, formația pe care Marius Șumudică o antrenează din octombrie, a mai încasat o lovitură dură în finalul anului 2021, după ce a fost eliminată din Cupă de Bandirmaspor, ocupanta locului 4 din liga a doua a Turciei. Șumudică a fost învins pe teren propriu, scor 2-3 și a părăsit Cupa în faza șaisprezcimilor.

Și mai dramatică este situația din campionat. Marius Șumudică a obținut două victorii în primele sale două meciuri de la Malatyaspor, însă ulterior a urmat dezastrul. Șase înfrângeri și trei egaluri, acestea au fost rezultatele lui Malatyaspor din ultimele 9 runde ale campionatului.
Echipa a ajuns pe ultimul loc al clasamentului și tremură serios în lupta pentru evitarea retrogradării. 15 puncte are Yeni Malatyaspor după 19 etape, la fel ca Goztepe și Kasimpașa, care au însă un golaveraj superior. Primul loc salvator din Super Lig este ocupat de Altay, cu 18 puncte.

În ciuda acestei situații critice, Marius Șumudică a făcut un anunț optimist odată cu intrarea în noul an și le-a promis fanilor că va face tot posibilul să o salveze pe Malatyaspor:

La multi ani tuturor! Mulți dintre voi vă puneți aceste întrebări, așa că vreau să auziți un răspuns clar de la mine. Adem Buyuk și Sadik sunt jucători pe care îi vreau în echipa mea. Am stat de vorbă cu ei, mi-au promis că vor rămâne și le-am promis că nici eu nu voi pleca din Malatya. Vrem să salvăm echipa împreună”, a transmis Șumudică.

Pregătește alte trei transferuri la echipă

În continuare, Marius Șumudică a spus că prioritatea sa în acest moment este să convingă cât mai mulți jucători să se alăture proiectului:

În acest moment, fac doar tot posibilul să conving jucătorii să se alăture echipei. Chiar ieri și azi am vorbit cu anumiți jucători, i-am rugat să vină să ajute echipa să iasă din zona periculoasă. Nu este ușor, suntem ultimii în clasament.

S-au făcut 4 transferuri, jucătorii vor veni și vor da tot ce au mai bun pentru Malatyaspor și pentru mine. Vorbim cu alți 3 jucători acum. Nu există vacanță, suntem cu toții pentru Malatya și fanii lor. Toate cele bune!”, a mai scris Șumudică pe contul său de Twitter.

Din nefericire, în primul duel al anului 2022, Marius Șumudică va da piept cu cel mai dificil adversar posibil. Yeni Malatyaspor va merge în deplasare la liderul Trabzonspor, care conduce clasamentul din Turcia cu un avans de 7 puncte.

Marius Șumudică, ironii la adresa FRF. Șumi face o sugestie pentru postul de selecționer: ”Sincer, în momentul de față eu l-aș pune pe domnul Stoichiță”.