Marius Șumudică își toarnă cenușă în cap: „A fost cea mai mare greșeală pe care o puteam face”

Moldoveanu Camelia / 31.01.2022, 21:13
Marius Șumudică își toarnă cenușă în cap: „A fost cea mai mare greșeală pe care o puteam face”

Marius Șumudică recunoaște ce a greșit după plecarea de la CFR Cluj. Antrenorul român se află sub contract cu Malatyaspor, însă nu i-a fost teamă să spună lucrurilor pe nume. Interviu spumos în presa din Turcia.

„Am plecat de la CFR Cluj din loialitate”

CFR Cluj și-a început sezonul cu Marius Șumudică pe banca tehnică, asta după ce tehnicianul l-a refuzat pe Gigi Becali. Cu toate că se anunța un mandat incendiat, „Șumi” a plecat cu scandal din Ardeal, după o adevărată telenovelă, împreună cu Marian Copilu și alți angajați ai CFR Cluj.

Șumudică a semnat imediat după cu Malatyaspor, alegere pentru care acum își toarnă cenușă în cap.

Când am venit aici, am venit de pe prima poziție din campionatul României. Am avut șapte meciuri, șapte victorii, dar, pentru că 14 oameni de la CFR Cluj au plecat, am plecat și eu cu președintele, din loialitate pentru el. Am avut oportunitatea de a veni la Malatyaspor. Pentru că îmi place prea mult fotbalul din Turcia și oamenii de aici, nu m-am gandit prea mult, dar am făcut cea mai mare greșeală din viața mea.

De ce? Pentru că, în mod normal, un antrenor profesionist, și spun asta din experiență, trebuie să vină la club mai întai, să verifice toate condițiile, trebuie să știe ce se întâmplă în interiorul echipei, trebuie să știe care este lotul și abia apoi să semneze contractul.

Eu am mers direct la Istanbul pentru că îmi place Turcia și am venit cu ochii închiși în țara asta, am semnat, nu mi-a păsat de bani, nu mi-a păsat de nimic și este cea mai mare greșeală pe care am făcut-o în viața mea, prima și ultima dată”, a declarat Marius Șumudică pentru BeIn Sports.

Marius Șumudică este cu gândul la retrogradare

Yeni Malatyaspor se află pe ultimul loc în prima ligă a Turciei, însă Mariua Șumudică a calculat matematic totul. Tehnicianul român știe exact de câte puncte are nevoie pentru a nu retrograda.

Așa arată pentru mine cursa pentru supraviețuire în acest moment. Cred că 40 de puncte vor fi suficiente pentru a evita retrogradarea. Mai avem 16 meciuri de disputat (includ aici și meciul cu Gaziantep). Ambiția mea este să nu pierd niciunul, dar aici este matematica din spatele planului meu de a evita retrogradarea.

Să presupunem că o să câștigăm 5 dintre cele 16 meciuri rămase. Asta înseamnă 15 puncte. Adăugate la cele 16 pe care le avem deja, ajungem la 31 de puncte. Dacă 9 dintre cele 11 meciuri rămase se termină la egalitate, ajungem la 40 de puncte. Deci 5 victorii, 9 remize și două înfrângeri pentru a ajunge la 40 de puncte.

Acum să presupunem că mai câștigăm unul în loc să remizăm, apoi încă două. Deci 6 victorii, 6 remize și 4 înfrângeri sau 7 victorii, 3 remize și 6 înfrângeri. Același număr de puncte: 40!

În ultima săptămână, ați observat o schimbare în jocul nostru. Vom avea două săptămâni de pregătire în Antalya și asta este o veste bună pentru mine. Nu avem accidentări, nu avem jucători convocați la echipele naționale. Vom putea să ne antrenăm bine și apoi să arătăm de ce suntem capabili. Să rămânem uniți, să luptăm împreună pentru visul nostru. Toate cele bune, Marius”, a transmis tehnicianul.