Mărturia șocantă a fostului arbitru ”Brad Pitt” Tudor: ”Când m-au împușcat, am leșinat de durere. Am stat 3 zile cu 2 gloanțe în picioare”

Mihai Rosoiu 23.12.2020, 17:55
Mărturia șocantă a fostului arbitru ”Brad Pitt” Tudor: ”Când m-au împușcat, am leșinat de durere. Am stat 3 zile cu 2 gloanțe în picioare”

Taciturnul Alexandru Tudor are apariții rare în spațiul public. Nici înainte de a ieși din arbitraj și nici acum, nu este un prieten al reporterilor sau al gazetarilor. Anul acesta, bucureșteanul a acceptat invitația la o emisiune a postului național de televiziune. În cadrul show-ului „Profesioniștii” am ascultat mărturia șocantă a fostului arbitru „Brad Pitt Tudor”. Nu a fost despre fotbal. A fost despre un episod al vieții sale despre care s-a vorbit destul de rar.

O mărturie șocantă a fostului arbitru „Brad Pitt” Tudor despre Revoluția din decembrie 89

Fiu al unui diplomat respectat al României comuniste, Alexandru Tudor a trăit un zile de coșmar în agitatul final de an 1989. Pe-atunci avea 18 ani și evenimentele, care aveau să ducă la răsturnarea regimului Ceaușescu, l-au prins în Capitală. Aflat undeva în zona Pieței Aviatorilor, tânărul Alexandru a avut parte de un șoc, care îl putea lăsa infirm pe viață. Sau, mai mult, putea să-l trimită în lumea celor drepți la câteva luni de la majorat.

Marturia socanta a fostului arbitru ”Brad Pitt” Tudor
Marturia socanta a fostului arbitru ”Brad Pitt” Tudor

Povestea e dură. Mai ales dacă ne gândim că Tudor era doar un tânăr. În febra evenimentelor iscate în decembrie 89, fostul arbitru a ajuns în zona Pieței Aviatorilor, unde avea să fie împușcat. Povestirea este de-a dreptul uluitoare:

„În fața blocului nostru era un ostaș care își făcea loc printre niște crengi ca să tragă în Piața Aviatorilor. Și am văzut că a rămas fără gloanțe. Mi s-a părut normal să îl ajut așa că m-am dus la el. Mi-a zis să iau două încărcătoare și să le umplu cu gloanțe. Nu e greu să bagi gloanțe într-o armă, e ușor să ucizi. Greu e să faci ceva să salvezi o viață. După ce am terminat acolo, noi am vrut să plecăm și ne-am lipit de un zid și așteptam să se oprească din tras ca să traversăm. S-a întrerupt rafala respectivă și când am vrut să plec, am simțit cum îmi intră două gloanțe în picioare, în tibii”, rememorează fostul arbitru internațional momentul înfiorător.

Vis curmat de doi plumbi ajunși în picioarele lui Alexandru Tudor

Pe atunci un fotbalist promițător la Gloria București, „Brad Pitt” Tudor a realizat că visul de a juca fotbal la nivel înalt s-a spulberat. În ciuda problemelor pe care le întâmpina, Tudor voia să plece la antrenamentul programat în acele zile la clubul său. A fost oprit cu greu de medici. Cei care l-au primit la spital s-au temut să îl opereze și să-i scoată gloanțele:

„Am stat trei zile cu gloanțele în picioare pentru că doctorilor le era frică să facă ceva de teamă că, dacă le ating, vor exploda gloanțele în picior. Eram atât de naiv încât m-am gândit: trebuie să plec în cantonament. Mă duc la spital, îmi scot gloanțele din picioare, mă cos și plec în cantonament. Apoi am aflat că trebuie să stau în pat șase luni.”, a mai spus Tudor.

Mărturia șocantă a fostului arbitru ”Brad Pitt” Tudor poate fi o lecție de viață pentru noi toți. Fostul arbitru a reușit să treacă peste aceste dificultăți și să ajungă unul dintre cei mai importanți cavaleri ai fluierului din România.

Urmăriți Playsport.ro și pe