Mărturie cutremurătoare a lui Nick Kyrgios. “Mi-am urât viața, mă tăiam, mă ardeam” Cum a scăpat de perioada de coșmar

Giosanu Catinca 06.05.2022, 16:46
Mărturie cutremurătoare a lui Nick Kyrgios. “Mi-am urât viața, mă tăiam, mă ardeam” Cum a scăpat de perioada de coșmar

Jucătorul de tenis australian Nick Kyrgios a recunoscut că a avut probleme cu drogurile și că a fost la un pas să-și ia viața. Cum a reușit să-și depășească problemele.

Nick Kyrgios, mărturisiri cutremurătoare

Nick Kyrgios este unul dintre cei mai rebeli, dar și cei mai talentați jucători de tenis. Australianul a reușit să bifeze performanțe uluitoare, însă a luptat mult să ajungă la acest nivel. Soarta nu a fost mereu blândă cu el, iar într-un anumit punct era chinuit de gândul să-și ia propria viață, conform propriilor spuse.

Jucătorul în vârstă de 27 de ani a recunoscut că a avut mari probleme din cauza alcoolului și a substanțelor interzise. El a explicat că ajunsese la un moment dat să se automutileze.

Problemele mele au fost foarte serioase. Am ajuns până la automutilare, ceea ce nu este OK. Probabil că i-am îndepărtat pe toți cei care țineau la mine pentru că nu comunicam.

Abuzam foarte mult de alcool și de droguri. Scăpasem asta de sub control. Acum abia dacă mai beau, consum un pahar de vin la cină. A fost primul lucru pe care a trebuit să-l rezolv, apoi să reconstruiesc relația cu familia mea, să revin la obiceiuri sănătoase precum dieta, un somn bun, mai mult antrenament.”, a mărturisit Kyrgios, conform publicației WWOS.

”Mă tăiam, ardeam, făceam lucruri nasoale”

Australianul realizează că a greșit și evită să mai consume alcool. El spune că epidemia de coronavirus l-a ajutat enorm. A avut suficient timp să mediteze asupra problemei și să își pună ordine în gânduri.

Simțeam că dezamăgesc oamenii tot timpul. M-am simțit inutil, deloc confortabil, mi-am urât viața. Mă tăiam, ardeam, făceam lucruri nasoale. Era atât de întunecat totul încât parcă îmi plăcea. Le ceream altor oameni să o facă și ei. Ce nu te omoară te face mai puternic.

Pandemia de coronavirus m-a ajutat să-mi pun ordine în gânduri și să refac legăturile rupte cu cei dragi.

În societatea în care trăim, punem prea mare accent pe ceea ce cred alții. Cu toate acestea, ei nu trăiesc pentru noi și nu simt ceea ce noi simțim în propriul corp.”, a mai spus Nick Kyrgios.

Acum, că a depășit perioada critică, Nick Kyrgios se concentrează pe cariera sa. El speră să ajungă printre primii jucători ai lumii.

Trebuie să găsim pacea din interiorul nostru, să fim împăcați cu ceea ce suntem. Nu vom putea mulțumi pe toată lumea, iar odată cu împăcarea de sine vin și rezultatele.”, a conchis tenismenul aflat pe locul 75 în ierarhia mondială.