Mașina lui Rică Răducanu, ciuruită de gloanțe de către polițiștii de la Titu. „Am uitat să le zic”

Ștefănescu Dragoș 26.01.2023, 08:00
Mașina lui Rică Răducanu, ciuruită de gloanțe de către polițiștii de la Titu. „Am uitat să le zic”

Rică Răducanu este unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din România. Fostul mare portar a avut însă și o viață plină de peripeții. Ajuns la 77 de ani, Răducanu povestește cu plăcere momentele inedite prin care a trecut în anii tinereții. El a rememorat recent cum polițiștii de la Titu au tras cu pistoalele asupra mașinii sale.

Cum a fost plătit Rică Răducanu în pui de Crevedia

Rică Răducanu a avut o carieră de excepție, el fiind unul dintre cei mai iubiți și apreciași fotbaliști ai României. În cei 10 ani petrecuți la Rapid a devenit una dintre legendele de necontestat ale clubului giuleștean.

În afara carierei sportive de excepție, Rică Răducanu a avut nenumărate peripeții de-a lungul vieții. El este recunoscut pentru plăcerea cu care rememorează evenimentele din trecut. Recent, Răducanu a oferit un interviu pentru Playtech.ro. Printre altele, fostul mare portar a dezvăluit că la un moment dat a fost plătit în pui în loc de bani. S-a întâmplat în perioada în care a colaborat cu Avicola Crevedia, echipă pentru care apăra o dată pe săptămână.

Prin 1978 sau 1979, o lăsasem mai moale cu fotbalul. Devenisem deja antrenor cu portarii la Rapid, așa că, de bine, de rău aveam un serviciu. Însă s-a ivit ocazia unui câștig nesperat. Mi s-a propus o colaborare neașteptată cu echipa de fotbal a celor de la Avicola Crevedia. Cum bani avem deja din partea cealaltă, am bătut palma pentru a fi plătit pentru serviciile mele, ”în natură”. Adică, în pui! Apăram câte un meci pe săptămână, de cele mai multe ori duminica, și pentru asta primeam 100 de pui în fiecare lună”, a povestit Rică Răducanu.

Mașina i-a fost ciuruită de gloanțele polițiștilor de la Titu

Rică Răducanu și-a continuat seria amintirilor cu încă un incident hazliu. Mai exact, într-o lună în care a fost plătit cu 100 de pui vii, a avut parte de un eveniment neașteptat. În timp ce se oprise să-i mituiască pe polițiști, unul dintre agenți a deschis focul asupra vietăților, fiind speriat că acestea erau vii. Astfel, Răducanu s-a trezit cu portbagajul mașinii ciuruit de gloanțe.

Într-o duminică, după meci, mă cheamă ăia de acolo și-mi spun că nu se pot ține de cuvânt, fiindcă nu mai aveau pui tăiați. Le-am cerut atunci să-mi dea pui vii, fiindcă îmi stricau ploile. Era duminica în care trebuia să-mi achit datoria față de milițenii care controlau circulația la Titu, din foișorul lor special. Prietenii mei, ce mai tura-vura! Zis și făcut. Când am ajuns la Titu am parcat lângă sediul milițenilor și i-am zis unuia să deschidă portbagajul și să se servească. Am uitat însă să-l avertizez că puii erau vii. Unii erau mai șontălăi, așa cum sunt și eu azi, dar tot s-au găsit șapte, opt, care să-i sară în față milițianului! Iar, de aici, până la o posibilă tragedie, nu a mai fost decât un singur pas. Fiindcă milițianul, „atacat” de bietele înaripate, nu a găsit altceva mai bun de făcut, de frică, decât să tragă cu pistolul din dotare.

Nu m-am așteptat niciun moment la așa ceva! Dar știu că m-am trezit cu portbagajul ciuruit de gloanțe. Bineînțeles că m-am supărat pe milițian și l-am avertizat că nu mai trec două săptămâni pe la el, orice ar fi. Bine, apoi l-am trimis repede după puii ăia bezmetici, care începuseră să dea semne că vor să vadă mai bine zona!”, a declarat Răducanu.

Urmăriți Playsport.ro și pe