Matthijs de Ligt, prezentat oficial de Bayern Munchen. Juventus încasează o sumă colosală

Octavian Vasilescu 19.07.2022, 21:45
Matthijs de Ligt, prezentat oficial de Bayern Munchen. Juventus încasează o sumă colosală

Matthijs de Ligt (22 de ani) a semnat, marți, cu campioana Germaniei, Bayern Munchen. Fundașul central olandez a fost prezentat oficial.

Bayern a anunțat pe site-ul oficial că Matthijs de Ligt este noul lor jucător. Juventus va încasa 70 de milioane de euro pentru această mutare. Suma poate ajunge la 80 de milioane de euro, în funcție de bonusuri.

Matthijs de Ligt a semnat cu Bayern Munchen

Fundașul de 1,89 m a semnat un contract valabil pe cinci ani cu Bayern Munchen. Matthijs de Ligt este al doilea nume greu care ajunge pe Allianz Arena în această vară, după Sadio Mane (30 de ani), de la Liverpool.

De asemenea, Bayern l-a vândut zilele trecute pe Robert Lewandowski (33 de ani) la FC Barcelona, pentru 45 de milioane de euro.

Transferul lui Matthijs de Ligt poate egala venirea lui Lucas Hernandez. Acesta a fost achiziționat în 2019, de la Atletico Madrid, pentru 80 de milioane de euro. Hernandez este în acest moment cel mai scump transfer din istoria clubului, iar De Ligt îl poate egala.

„Ar trebui să devină un pilon de bază la Bayern”

Președintele lui Bayern, Herbert Hainer, a vorbit despre venirea lui fundașului olandez:

„Matthijs de Ligt a fost o prioritate pentru noi. Cu astfel de achiziții, marile noastre obiective sunt acum realizabile. Viitoarea față a echipei noastre se conturează din ce în ce mai mult, iar acest transfer reprezintă o piatră importantă în conceptul general pe care îl punem treptat în aplicare.

El ar trebui să devină un pilon de bază la Bayern Munchen”, a transmis oficialul bavarezilor.

Pe lângă Sadio Mane, Bayern i-a mai transferat în această vară pe Ryan Gravenberch și Naussair Mazraoui, amândoi de la Ajax Amsterdam. Mazraoui a venit liber de contract, iar Gravenberch a costat 18,5 milioane de euro.

Matthijs de Ligt ar putea debuta la Bayern Munchen în amicalul cu DC United, programat joi, la ora 02:30, ora României.

Urmăriți Playsport.ro și pe