Mauricio Pochettino pleacă de la PSG. Messi și Neymar, decisivi în decizia luată de șeici

Moldoveanu Camelia 02.02.2022, 07:46
Mauricio Pochettino pleacă de la PSG. Messi și Neymar, decisivi în decizia luată de șeici

Spre surprinderea tuturor, cu Mauricio Pochettino pe bancă, PSG a fost eliminată din Cupa Franței. Oficialii echipei de pe Parc des Princes au decis să se despartă de tehnician în urma înfrângerii suferite în fața celor de la Nice. Messi și Neymar au jucat un rol important în decizia luată de către șeicii qatarezi.

Mauricio Pochettino este OUT de la PSG

Cu Messi titular pentru prima dată în Cupa Franței și cu Mbappe intrat în repriza secundă, PSG a ajuns la loviturile de departajare. Nice a reușit să învingă și să elimine echipa lui Mauricio Pochettino din Cupă. Astfel, un jurnalist din Franța anunță faptul că oficialii de pe Parc des Princes i-au scris sentința tehnicianului.

Pochettino ar urma să plece de la PSG în vară, indiferent de rezultatele pe care o să le aibă în Champions League. În decizia lui Nasser Al Khelaifi au fost implicați și doi fotbaliști importanți. Mai exact, relația proastă dintre antrenorul argentinian și starurile Neymar și Messi a cântărit foarte mult în luarea acestei decizii.

După cu s-a tot zvonit, PSG și-ar fi găsit deja un alt antrenor. Este vorba despre Zinedine Zidane, liber de contract din vara lui 2021, după despărțirea de Real Madrid. Ar fi o mutare extrem de importantă și pentru ca Mbappe să mai zăbovească o vreme pe „Parc des Princes”, starul francez fiind un mare fac al legendei Zizou.

Xavi îl vrea pe Neymar Jr în schimbul unui fotbalist problemă

Neymar Jr. nu este la capacitatea lui maximă, fiind chiar și accidentat în această perioadă. S-a vorbit mult despre plecarea lui de la PSG, mai ales după ce echipa de pa Parc des Princes a făcut în vara anului 2021 transferuri colosale.

Barcelona a zis să profite de perioada proastă în care se află starul brazilian și le-a propus celor de la PSG un schimb. Mai exact, potrivit celor de la RTL, oficialii catalani au vrut să-l dea pe Ousman Dembele la schimb cu Neymar.

PSG nici nu a vrut să audă de această posibilitate. Până la urmă, liderul din Ligue 1 le-a plătit catalanilor, în 2017, nu mai puțin de 222 de milioane de euro pentru Neymar. De menționat este faptul că brazilianul deține recordul de cel mai scump transfer din toate timpurile.

Șeicii și-l doresc pe Dembele, însă preferă să aștepte până la vară. Francezul a intrat în ultimele 6 luni de contract și poate negocia cu orice altă echipă. Mai mult, acesta este într-un adevărat conflict cu Barcelona, dar mai ales cu Xavi. Oricum ar fi, PSG nu are de gând să renunțe la decar.