Maxim, la un pas să fie antrenat de Lucescu la Dinamo Kiev! Cum a picat transferul în ultima clipă

George Drafta 01.03.2023, 15:50
Maxim, la un pas să fie antrenat de Lucescu la Dinamo Kiev! Cum a picat transferul în ultima clipă

Alexandru Maxim a rămas fără echipă după ce Gaziantep s-a retras din campionat în urma dezastrului care a lovit Turcia la începutul lunii februarie.

Seismele care au provocat moartea a peste 45.000 de oameni au lovit în plin zona din sudul Turciei. Unde se află cartierul general a două dintre echipele de primă ligă.

În afara lui Gaziantep, şi Hatay a anunţat abandonul din competiţie. În aceste condiţii jucătorii celor două formaţii s-au putut împărţi care încontro, fiind împrumutaţi de formaţiile lor la alte echipe până la sfârşitul sezonului. Puţină lume ştie însă că Beşiktaş nu a fost singura variantă pentru Alexandru Maxim.

Momentul în care Maxim a fost prezentat oficial la Beşiktaş
Momentul în care Maxim a fost prezentat oficial la Beşiktaş

Până să îşi pună semnătura pe contractul cu „vulturii” românul a fost curtat şi de Dinamo Kiev. Mircea Lucescu şi l-a dorit foarte mult pe fotbalistul de 32 de ani. Însă oficialii echipei din capitala Ucrainei nu s-au mişcat suficient de repede şi l-au ratat pe Maxim.

Ar fi fost de acord să ajungă la Kiev

Maxim nu a fost singura ţintă a lui Mircea Lucescu de la Gaziantep. Şi sârbul Lazar Markovic a fost un obiectiv pentru ucraineni. În vârstă de 28 de ani, acesta a evoluat pentru Liverpool, Sporting şi Partizan de-a lungul carierei. Şi ar fi fost de acord să joace pentru alb-albaştri, deşi ar fi mers într-o zonă extrem de periculoasă.

Mircea Lucescu se află pe locul 3 alături de Dinamo Kiev în campionatul Ucrainei
Mircea Lucescu se află pe locul 3 alături de Dinamo Kiev în campionatul Ucrainei

În aceeaşi situaţie se afla şi Alexandru Maxim, care până la urmă a ales-o pe Beşiktaş. Cei doi erau văzuţi de Lucescu senior trebuit înlocuitori perfecţi pentru doi dintre jucătorii pe care tehnicianul român nu se mai putea baza. Este vorba desore accidentatul Shaparenko, aflat în continuare în recuperare după o accidentare gravă şi de Tsygankov, plecat la Girona, în La Liga.

Fotbal printre bombardamente

Conform canalului de Youtube TaToTake, al jurnalistului Mihailo Spivakovski, patronul lui Dinamo Kiev, Igor Surkis era dispus să le ofere celor doi o sumă de bani în plus în afara contractului pentru a-i convinge să vină într-o ţară implicată într-un război sângeros.

Daniel Paraschiv
Daniel Paraschiv

Însă planul nu a putut fi dus la bun sfârşit, pentru că atât Maxim cât şi Markovic au avut alte opţiuni. Sârbul a ales tot Turcia, fiind transferat de campioana Trabzonspor.

Dacă Maxim ar fi acceptat să vină în Ucraina, nu acelaşi lucru a fost valabil şi pentru Daniel Paraschiv. Fotbalistul de la Hermannstadt a primit o ofertă oficială din partea lui Dinamo Kiev, dar a refuzat-o nedorind să fie expus într-o zonă de insecuritate.

Urmăriți Playsport.ro și pe