Meci nebun pentru Mirel Rădoi în Arabia Saudită. Fostul selecționer se pregătește pentru derby-ul cu Șumudică

George Drafta 16.03.2023, 20:29
Meci nebun pentru Mirel Rădoi în Arabia Saudită. Fostul selecționer se pregătește pentru derby-ul cu Șumudică

Al Tai, formaţia pregătită de fostul selecţioner al României, a smuls in extremis un punct din duelul cu Al Khaleej care a deschis runda cu numărul 21 a campionatului Arabiei Saudite.

Învinsă în runda precedentă de Damak, echipa preluată recent de Cosmin Contra, Al Tai a fost condusă cu 2-0 de adversara ei, aflată în lupta pentru evitarea retrogradării.

Cikalleshi (min. 13) și Al Abdan (min. 45+3) au punctat în prima repriză pentru Al Khaleej asigurând un avantaj care le-ar fi permis gazdelor să obţină primul succes după 4 etape de pauză. Finalul a aparţinut însă trupei lui Mirel Rădoi. Al Johani a dat speranţe cu reuşita sa din minutul 79.

Apoi un autogol al brazilianului Douglas Friedrich în al treilea minut de prelungiri a ajutat-o pe Al Tai să evite înfrângerea. S-a terminat 2-2, iar cu punctul obţinut Rădoi şi jucătorii săi au avansat pentru moment un loc în ierarhia intermediară. Sunt pe 7, cu 25 de puncte, la 8 lungimi distanţă de egala lor din această etapă.

Şi-a antrenat echipa pentru duelul cu Şumudică

Pentru Al Tai urmează runda viitoare duelul cu Al Raed, echipa antrenată de Marius Şumudică. Confruntarea este programată pe 5 aprilie, după pauza destinată meciurilor echipelor naţionale. Formaţia fostului antrenor al Astrei este pe locul 9, cu 24 de puncte şi o va întâlni în această rundă pe Al Shabab. Pentru Rădoi a fost al şaptelea meci pe banca echipei preluată în luna ianuarie. Două victorii, două egaluri şi trei eşecuri este palmaresul tânărului tehnician pe banca saudiţilor.

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Negocieri încheiate rapid

Rădoi a ales-o pe Al Tai la mai puţin de două luni de la despărţirea de Universitatea Craiova. Fostului selecţioner i s-au acceptat toate conduiţiile de către oficialii grupării din oraşul Hail.

„Negocierile nu au durat foarte mult, pentru că mi-a plăcut proiectul. În momentul în care am fost sunat și am avut o discuție prin videoconferință cu președintele. În șapte, opt, zece minute s-a terminat totul, pentru că le-am spus ce îmi doresc eu de la o echipă și ideile au fost la fel.

Până la meciul cu echipa lui Cristiano Ronaldo mai sunt o grămadă de partide, dar mă bucur că îl prind ca antrenor și că nu l-am prins ca jucător, ca adversar, pentru că probabil că îmi făcea otită”, a declarat Rădoi după ce a semnat contractul cu arabii.

Urmăriți Playsport.ro și pe