Meciul anului va fi pe Wembley! Tyson Fury și Dillian Whyte se bat pentru centura de campion mondial WBC într-o luptă de 30 de milioane de lire sterline

Octavian Vasilescu / 22.02.2022, 10:17
Meciul anului va fi pe Wembley! Tyson Fury și Dillian Whyte se bat pentru centura de campion mondial WBC într-o luptă de 30 de milioane de lire sterline

Englezii Tyson Fury (33 de ani) și Dillian Whyte (33 de ani) se vor lupta pentru titlul mondial WBC al categoriei grea după ce toate actele au fost semnate.

Meciul anului în box va avea loc pe stadionul Wembley, în Londra, pe 23 aprilie. The Sun anunță că Dillian Whyte a acceptat în cele din urmă suma de bani oferită de organizatori.

Tyson Fury vs Dillian Whyte, pentru titlul mondial la categoria grea

Meciul dintre Tyson Fury și Dillian Whyte va avea o bursă de 30 de milioane de lire sterline, circa 36 de milioane de euro.

Dillian Whyte a întârziat să semneze contractul pentru că a fost nemulțumit de suma pe care o va primi pentru participare. Organizatorii au împărțit bursa în felul următor: 80% pentru Tyson Fury și 20% pentru Dillian Whyte. Whyte a acceptat în cele din urmă, după ce Fury l-a criticat în spațiul public pentru că întârzie să semneze actele.

Așadar, Dillian Whyte va încasa 6 milioane de lire sterline doar pentru că va urca în ring cu Tyson Fury, iar campionul mondial va încasa cel puțin 24 de milioane de lire sterline pentru bătălia din 23 aprilie. Câștigătorul va mai primi un bonus de 9 milioane de lire sterline, conform sursei citate.

Tyson Fury vs Dillian Whyte. Cifrele pugiliștilor

  • Lupte Tyson Fury: 32
  • Lupte Dilian Whyte: 30
  • Victorii Tyson Fury: 31
  • Victorii Dilian Whyte: 28
  • Înfrângeri Tyson Fury: 0
  • Înfrângeri Dilian Whyte: 2
  • Victorii prin Knockout pentru Tyson Fury: 22
  • Victorii prin Knockout pentru Dilian Whyte: 19

Pugilistul Tyson Fury a urcat ultima oară în ring pe 9 octombrie, când și-a apărat titlul mondial în fața lui Deontay Wilder. Fury a câștigat lupta din Las Vegas prin K.O., în runda a 11-a.

Tyson Fury l-a provocat pe Dillian Whyte să accepte contractul

Dillian Whyte a acceptat să semneze contractul pentru lupta cu Tyson Fury după ce a fost atacat constant de către campionul en-titre.

Dillian Whyte, nu înțeleg de ce nu semnezi mai repede contractul! Ai vrut o șansă la titlul mondial, acum ai primit-o.

Nu știu ce jocuri încerci să faci, cum încerci să intri în mintea mea. O să-ți expire timpul, semnează contractul dacă vrei să ne batem! Măcar vei avea un premiu de consolare în valoare de 6 milioane după ce o să te bat”, a spus Tyson Fury, conform Mirror.