Meciul de la Australian Open care le-a tăiat tuturor respirația. VIDEO

Robert Zanfir 18.01.2023, 20:56
Meciul de la Australian Open care le-a tăiat tuturor respirația. VIDEO

Karen Khachanov (favorit 18) și Jason Kubler (84 ATP) au oferit iubitorilor tenisului unul dintre schimburile deceniului și, cu siguranță, una dintre cele mi frumoase mingi ale turneului de Grand Slam de la Melbourne. Cei doi au avut nevoie de 70 de lovituri pentru a putea decide un schimb.

Întrecerea bărbaților de la Australian Open a început fulminant. Marea surpriză a turneului este eliminarea lui Rafa Nadal, care a părăsit Melbourne după doar două tururi. În tribune, soția campionului de anul trecut nu a mai suportat durerile lui Rafa. A fost surprinsă în lacrimi. Dincolo de emoții, Melbourne înseamnă în primul rînd tenis de cel mai înalt nivel. Iar partida dintre Karen Khachanov și Jason Kubler va rămâne pentru mult timp un reper.

Karen Khachanov și Jason Kubler au jucat punctul deceniului la Australian Open

Rusul și favoritul gazdelor au oferit spactatorilor de pe „John Cain Arena” un raliu extrem de spectaculos. Cei doi au lovit mingea de 70 de ori pentru a decide cine este câștigătorul. La scorul de 6-4, 5-5 pentru Khachanov, cei doi s-au duelat timp de aproape două minute. A fost nevoie de o minge în fileu pentru a decide unde va merge punctul.

Deși australianul a fost cel care a ridicat mâinile a victorie, la final rusul s-a impus în patru seturi: 6-4, 5-7, 6-4, 6-2.

Punctul jucat de Khachanov și Kubler este cel mai lung de la Australian Open după cel din 2013. Atunci, Gael Monfils și Gilles Simon aveau nevoie de 71 de lovituri pentru a decide o minge care a rămas în istoria turneului.

În următorul meci, Khachanov va da peste Frances Tiafoe (favorit 16).

Rafael Nadal, distrus după eliminarea de la Australian Open

Rafael Nadal (36 de ani, 2 ATP) a fost eliminat în turul doi de la Australian Open, 6-4, 6-4, 7-5, de americanul Mackenzie McDonald (27 de ani, 65 ATP). La finalul partidei, spaniolul s-a plâns de problemele de sănătate.

„Nu pot să spun că nu sunt distrus psihic acum, pentru că sunt. Nu știu exact care e problema. Am un istoric cu șoldul, dar trebuie să investigăm ce s-a întâmplat. M-am săturat să vorbesc despre accidentări. Înțeleg, dar am pierdut și am încercat să lupt până la capăt.

Uneori e dificil să accepți și te simți epuizat de toate aceste accidentări. Acesta e un moment dur, pe care trebuie să îl accept și să continui. Nu mă pot plânge de viața mea. Nu pot să spun că nu sunt distrus psihic, pentru că aș minți. Sper însă să nu fie nimic prea serios.

E foarte simplu însă: iubesc ceea ce fac. Iubesc să joc și să știu că asta nu va dura la nesfârșit. Ador să mă simt competitiv. Iubesc să mă lupt așa cum am făcut-o mai mult de jumătate din viață. Când iubești ceea ce faci, acestea nu sunt sacrificii”, a spus Rafael Nadal, la conferința de presă de la finalul meciului.

Urmăriți Playsport.ro și pe