Meciul „extraterestru” în care s-a marcat de 60 de ori. 41 dintre reușite au fost autogoluri

Olteanu Ștefan / 09.06.2022, 16:00
Meciul „extraterestru” în care s-a marcat de 60 de ori. 41 dintre reușite au fost autogoluri

Nsami Mighty Birds și Matiyasi FC au fost protagonistele unui meci extraterestru din Africa de Sud, în care s-au marcat nu mai puțin de 60 de goluri, 41 dintre acestea fiind înscrise de jucătorii echipei gazdă în propria poartă. În urma rezultatului șocant, federația sud-africană a intervenit și le-a exclus definitiv pe cele două formații din campionat.

Nsami Mighty Birds – Matiyasi FC 1-59, în Africa de Sud. Meciul extraterestru în care s-a marcat de 60 de ori a dus la pedepse aspre din partea federației

Finalul campionatului din Africa de Sud a scos la înaintare un meci extraterestru, cu Nsami Mighty Birds și Matiyasi FC în prim-plan, în care s-au marcat nu mai puțin de 60 de goluri.

Însă acesta nu a fost singurul meci de pe altă planetă. În aceeași etapă, Shivulani Dangerous Tigers a învins-o pe Kotoko Happy Boys cu 33-1.

Cele două învingătoare din aceste partide se aflau în lupta directă pentru titlu și au recurs la metode ilegale pentru a fi sigure că își vor câștiga duelurile. Astfel, pe teren s-au produs momente ireale.

În confruntarea dintre Nsami Mighty Birds și Matiyasi FC, încheiată cu scorul de 59-1 în favoarea oaspeților, gazdele și-au înscris nu mai puțin de 41 de autogoluri și au încasat 4 cartonașe roșii!
În schimb, la partida Shivulani Dangerous Tigers – Kotoko Happy Boys 33-1, jucătorii echipei oaspete au ieșit la un moment dat de pe teren, lăsându-i pe cei de la Shivulani să înscrie nestingheriți.

Deși au făcut totul pentru a câștiga, nici Matiyasi și nici Shivulani Dangerous Tigers nu a luat titlul în Africa de Sud. Federația a intervenit și le-a penalizat pe toate cele patru echipe din confruntările aranjate, acestea fiind excluse definitiv din competiție.

În acest context, trofeul de campioană din Liga a 4-a, din regiunea Mopani, i-a fost acordat echipei care ocupa locul 4 în clasament, Gawula Classic.

Reacția oficialilor din Africa de Sud

Autoritățile din Africa de Sud au condamnat vehement intențiile echipelor implicate. Și mai trist este că majoritatea jucătorilor implicați erau tineri.

Aceste persoane nu au niciun respect pentru fotbal. Iar noi nu mai putem permite să se întâmple așa ceva. Ceea ce este trist este că sunt jucători tineri implicați. Deoarece regulamentul competiției prevede că fiecare echipă trebuie să plaseze cel puțin cinci jucători U21 în teren.

Scopul nostru principal este să ne asigurăm că îi pregătim pe tinerii fotbaliști în potențiali viitori ai selecționatei Bafana Bafana”, a transmis, pentru BBC, Vincent Ramphago, președintele regiunii sud-africane Mopani.

Antrenorul lui Nsami Mighty Birds, echipa învinsă cu 1-59, a negat faptul că jucătorii săi ar fi vândut meciul și a pus totul pe seama frustrării.

În meciul anterior pe care l-am jucat noi am marcat patru goluri. Dar toate au fost anulate de arbitru. Apoi, un adversar a trimis mingea în plasa laterală și arbitrul a validat gol pentru ei. Când am raportat problema, ni s-a spus că decizia arbitrului este definitivă.

Mințile jucătorilor nu erau la meci. Pentru că, indiferent de rezultat, știau că nu vor avea niciun beneficiu. Am încercat să îi împing de la spate, dar a fost greu. Nu puteam face nimic”, a transmis Neil Thwala, la un post de radio național.

EXCLUSIV | Talentul lui Ionuț Luțu a devenit o poveste de spus nepoților inclusiv în Africa. „Jucător genial”.