Meciul Israel – România începe la PlaySport LIVE! În această seară, de la 18:00!

Sorin Chiriac / 28.03.2022, 17:06

Echipa națională de fotbal a României a continuat seria rezultatelor slabe și sub comanda lui Edi Iordănescu. Aflat la debutul pe banca tehnică a ”tricolorilor”, Juniorul a debutat cu un eșec, 0-1 pe teren propriu, în fața Greciei. Meciul din această seară, din Israel, devine astfel important, chiar dacă este unul amical, pentru că un nou eșec ar pune o presiune uriașă pe selecționer și pe jucătorii naționalei.

Revin unii, pică alții

Tricolorii vor juca în această seară împotriva Israelului, de la ora 20:45, la Netanya, în al doilea meci de pregătire din luna martie. Situația nu este deloc roz. La fel ca la partida cu Grecia, naționala lui Iordănescu are mai multe probleme de lot.

Prima reprezentativă are patru absenți la meciul cu Israel. Răzvan Marin, Alexandru Mitriță, Deian Sorescu și Florin Tănase au fost depistați cu COVID-19 la testările PCR. Cu toții au intrat în izolare, fiind nevoiți să stea câteva zile departe de terenul de fotbal. Edi Iordănescu, selecționerul naționalei României, a anunțat, că cei bolnavi de Covid-19 vor fi înlocuiți de alți fotbaliști care nu au făcut parte din lot la meciul amical dintre România și Grecia. Este vorba despre Denis Alibec, Cristi Manea, Dennis Man și Nicușor Bancu. Și ei au acuzat recent probleme medicale, însă parte că și-au revenit. Claudiu Petrila și Darius Olaru au fost și ei convocați de urgență după problemele apărute în cadrul lotului.

Atac terorist în Israel

Un atac terorist a avut loc în apropierea orașului care va găzdui meciul amical cu România. Camerele de luat vederi aflate la fața locului au surprins mai muți bărbaţi înarmaţi, care au ucis două persoane şi au rănit alte douăsprezece înainte să fie reținuți de agenții de poliție. Tricolorii au seriose motive de îngrijorare. Ei vor disputa chiar acolo marți seară amicalul cu naționala locală. Datele furnizate de către autoritățile locale arată că victimele sunt doi polițiști. Se pare că atacul a fost pus la cale de extremiștii care fac parte din organizația denumită Stat Islamic.

 

Edi Iordănescu visează la o calificare la un turneu final: „Avem potențial!”

Noul selecționer a arătat optimism, în ciuda eșecului cu Grecia, iar discursul său de la conferința de presă a arătat asta. Iordănescu Jr. își pune cele mai mari speranțe în noul val de jucători tineri, care ar putea apărea la echipa națională:

Cei care au intrat de pe bancă au făcut-o bine. Am încredere în grup, mai ales în tineri, azi am avut doi debutanți. Să sperăm că după Israel vom trage o linie și, dacă nu mai vor fi probleme, vom face o analiză.

Avem un culoar bun cu Liga Națiunilor, trebuie să obținem rezultate bune, să căpătăm curaj și să atacăm o calificare.

Am avut și eu emoții, dar nu m-am entuziasmat, am și eu experiență. Eu sunt realist, văd potențial la această echipă. Sunt și lucruri negative, avem timp să le corectăm și apoi să arătăm mai bine la meciurile oficiale, a declarat selecționerul.

Analizăm înfrângerea cu Grecia și meciul cu Israel, în DIRECT, la PlaySport LIVE!

Jurnaliștii Sorin Chiriac, Cătălin Mureșanu și Justin Gafiuc vor analiza cele două partide, împreună cu oameni importanți din fotbalul românesc, în DIRECT, la PlaySport LIVE, astăzi, de la orele 18:00.

Playsport LIVE este programat în fiecare săptămână, luni, marți și vineri, de la 18:00. Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul www.playsport.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul nostru de YouTube: https://bit.ly/3spQ2g4.