Meciul lui PSG din Liga Campionilor a consemnat un moment istoric. Clasamentul all-time actualizat

Bădulescu Silvian / 08.12.2021, 14:42
Meciul lui PSG din Liga Campionilor a consemnat un moment istoric. Clasamentul all-time actualizat

În partida disputată de PSG din etapa a șasea a grupelor Ligii Campionilor, Lionel Messi a mai depășit un record. Cu golurile marcate în minutele 38 și 76, argentinianul a ajuns la cota 758, depășindu-l pe marele Pele. Acum, acesta este al doilea cel mai bun marcator din istoria fotbalului, în urma lui Cristiano Ronaldo.

Peste Pele, dar sub Ronaldo

Atât Lionel Messi, cât și Cristiano Ronaldo au ajuns de ceva timp într-un punct în care recordurile îi urmăresc pur și simplu. Aceștia au devenit cei mai buni marcatori din istoria fotbalului, extinzând și mai mult această rivalitate și această eră dominată de către cei noi. Împreună, ei au marcat peste 1500 de goluri în competițiile oficiale, atât la nivel de club, cât și la nivel de echipă națională. Pele este considerat cel mai bun marcator din istoria fotbalului cu 1283 de goluri, dar, dintre acestea, „doar” 756 au fost marcate în competițiile oficiale.

Lionel Messi a punctat de două ori în partida cu Club Brugge și și-a urcat cota la cinci în acest sezon competițional de Liga Campionilor. De altfel, pe plan european, acesta a jucat mult mai bine decât în Ligue 1, unde a punctat o singură dată. Totodată, belgienii au devenit a 38-a victimă a lui Messi în Liga, un record pe care îl deține alături de Cristiano Ronaldo.

Acest record de goluri împotriva a mai multor echipe diferite a fost depășit de câteva ori, în această stagiune, de către cei doi. Ronaldo a marcat contra celor de la Young Boys, Atalanta și Villarreal, echipe împotriva cărora nu mai punctase în Ligă. Messi a dat gol celor de la Leipzig și lui Club Brugge.

Peste 1000 de goluri în care a fost implicat

Cifrele lui Messi sunt cu atât mai impresionante cu cât acesta are, pe lângă cele 758 de goluri, și peste 300 de pase decisive. Un fotbalist care a marcat atât de mult, dar a și pasat decisiv. El, astfel, devine un jucător implicat direct în crearea a peste 1000 de goluri, majoritatea fiind la FC Barcelona, unde a evoluat aproape toată cariera de seniori, dar și la naționala Argentinei, cu care și-a trecut în cont primul trofeu, Copa America 2021.

Mai mult, el este și deținătorul celor mai multe Baloane de Aur. În urma decernării galei din noiembrie 2021, acesta și-a trecut în cont al șaptelea trofeu, devansându-l pe polonezul Robert Lewandowski, o decizie controversată vehement în presă.

Totuși, în ciuda acestor cifre, el rămâne în spatele lui Cristiano Ronaldo, în ceea ce privește numărul de goluri marcate. Întors în Anglia după 12 ani, portughezul a continuat să marcheze pe bandă rulantă atât în Liga Campionilor, cât și la Manchester United, în Premier League. În total, el are 801 goluri, fiind la o distanță considerabilă de „rivalul” său.