Meciul Moldova-România este așteptat cu sufletul la gură de suporterii de peste Prut. Interes major pentru ultimul amical al anului pentru „tricolori”

Robert Zanfir 19.11.2022, 20:54
Meciul Moldova-România este așteptat cu sufletul la gură de suporterii de peste Prut. Interes major pentru ultimul amical al anului pentru „tricolori”

România va întâlni Moldova în ultimul meci al „tricolorilor” din acest an. Partida stârnește un interes uriaș la Chișinău: gazdele anunță că se va juca cu stadionul plin. În prefața întâlnirii, Edi Iordănescu a anunțat noi schimbări la echipă.

Doar două victorii a reușit naționala în 2022. Palmaresul tricolorilor este completat de două remize și șase eșecuri! Ultimul meci pentru Edi Iordănescu și compania este programat exact în ziua întâlnirii inaugurale de la Campionatul Mondial din Qatar. Selecționerul anunță o altă formulă de joc, dar cere o victorie care să schimbe impresia jalnică din 2022.

Interes majos la Chișinău pentru amicalul Moldova- România

Delegația României a plecat spre Chișinău pe o ploaie rece, de toamnă. Imediat după aterizarea dincolo de Prut, românii au afișat o altă stare de spirit. „Bine te-am găsit, Moldova! Deja ne simțim ca acasă”, este mesajul postat pe pagina de facebook.

Sosirea „tricolorilor” a provocat un val de entuziasm între fanii locali. Locurile arenei Zimbru, din Chișinău, sunt aproape ocupate, iar vicepreședintele Federației de Fotbal din Moldova este convins că stadionul va fi plin la ora întâlnirii.

„Stadionul are 10.000 de locuri, dar din cauza lucrărilor sunt doar 8.500 disponibile. Sunt sigur că se va umple”, a spus Dragoș Hîncu pentru Digi Sport.

Moldova – România este programat duminică, 20 noiembrie, de la 20:30.

Edi Iordănescu anunță noi schimbări

România va avea un alt căpitan la Chișinău. Răzvan Marin a revenit în Italia, iar banderola va fi preluată, cel mai probabil, de Andrei Burcă. „Vor fi schimbări”, spune Edi Iordănescu.

„Vreau să mai primim răspunsuri în ceea ce îi privește pe cei tineri, iar pentru cei care deja reprezintă certitudini pentru națională este încă o oportunitate să pregătim împreună un joc.

Avem nevoie de o victorie ca să încheiem anul în mod pozitiv și să putem face o analiză complexă pe tot ceea ce a însemnat anul calendaristic. Este foarte important să terminăm acțiunea, să avem un tablou complet.

E important ca tinerii care au dat semne bune – iar Dennis și Moruțan sunt printre ei și mai pot da nume – să înțeleagă corect mesajele noastre, să își însușească corect ceea ce s-a spus pozitiv despre ei, să nu cadă în capcana de a ne entuziasma rapid, să avem răbdare.

Eu îmi doresc cel mai mult să câștigăm tineri jucători. Dacă ei vor înțelege ce au de făcut și dacă alții vor arăta semne pozitive, înseamnă că putem avea măcar parțial reușita acestei acțiuni, când vom trage linie”, a spus Edi Iordănescu, într-o declarație pentru Digi Sport.

Cu gândul la Euro 2024

„Da, vor fi schimbări, așteptați-vă la asta. Au fost multe lucruri bune în special în repriza a doua a meciului cu Slovenia.

Pentru mine e important să uniformizăm reprizele, să nu ne mai împărțim momentele din reprize, să avem constanță, consistență, să eliminăm greșelile individuale, să avem alt curaj pe începuturile de joc, să nu ne clătinăm atât de ușor în funcție de presiunea adversarului și de alte momente.

Dacă voi reuși să accentuez puterea de a lupta, capacitatea de a se sacrifica pentru rezultate, de a da totul, de a nu ceda niciun moment, atunci cu siguranță că vom fi la Euro”, a mai spus Iordănescu.